Tisztelt felhasználók! Így már jól foglalom össze az evolúciót a teremtéssel? Írhat akár vallásbarát nem hívő és keresztény is.
Bizonyára vannak olyan oldalak, ahol nem minden realitást és logikát nélkülöző butaságokat írnak le a feltámadásról(meg úgy kb. mindenről). Én nem ismerek ilyet, de nem is nagyon kerestem.
A Bibliát olvasva, ismerve a jelenlegi tudományos tényeket, elég sok mindent tudunk(vagy tudnunk kéne) a helyén kezelni, és tudni, hogy mikor a szó szerinti értelmezés a helyes. Vagy mikor mindkettő:)
Tekintve, hogy kb. az egész Ószövetség egy előreutalás metaforák, szimbólumok formájában az Újszövetségre, ez elég fontos.
Kérdező!
Ha jól értettem, akkor valami olyanban hiszel, hogy rendesen ment az evolúció, és amikor már majdnem kifejlődtek az emberek (ez olyan 100-150 ezer éve lehetett), akkor az isten teremtett melléjük még kettő, teljesen kifejlett embert: Ádámot és Évát.
Jól látom?
Ez is egy válasz volt... amúgy mitől félsz?
Igen hamar kiderül, hogy valami sértő-e, és szerintem nem jó az előítéletes hozzáállás.
A teista evolúció kb. azt jelenti, amit írtam.
Nem. (12 vagyok).
Rosszul látod a dolgokat. Nagyon.
Nincs olyan, hogy két fajta evolúció. Adott az evolúció, egy tényszerű jelenség. Ennyi. És ez nem hit kérdése. Hit az, ha valamiben úgy vagy meggyőződve, hogy nincs rá bizonyítékod. Tudás az, ha van róla bizonyítékod. Te az evolúcióbiológia olyan állításait kérdőjelezed meg, amik mind bizonyítottak.
Csak hogy pár evolúciós bizonyítékot felsoroljak:
Hogy a Lenski-kísérletről, és az evolúció elméletének számos köznapi alkalmazásáról ne is beszéljek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!