Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a legjobb módja az evangéli...

Mi a legjobb módja az evangélium megosztásának egy olyan emberrel, aki egy szekta vagy egy hamis vallás tagja?

Figyelt kérdés

2021. jan. 15. 00:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Jézusról igen kevés van benne, mert a vallások kiszűrték az igazságot,"

A Bibliában olvashatsz a legtöbbet Jézusról! És ha elolvasod a Bibliát akkor a vallások nem szűrnek ki semmit mert minden ott van leírva és alkothatsz saját véleményt!

2021. jan. 15. 12:25
 12/15 anonim ***** válasza:
5# Valóban ő nem tudna engem átvinni abba a borzalmas hitbe, amit magáénak vall, aminek megszokott része a szeretetlenség, az egymás figyelése és jelentése, a gyermek vagy saját maga halála egy bibliai ige miatt, ami nem is azt tanítja, amit ők állítanak, sőt közelében sem jár, a saját családtag (anya, apa, testvér, férj, feleség, gyermek) kirekesztése, ha az elhagyja a szervezet. Szóval valóban, engem nem lehetne ilyen rohadt kegyetlen, sátáni szervezetbe vinni és nem tudnám a tanítását magamba fogadni. Ebben igazad van. De amit ők tanítanak, az nem is az evangélium, tehát a tanúk nem evangelizálnak.
2021. jan. 15. 17:50
 13/15 anonim ***** válasza:

"De amit ők tanítanak, az nem is az evangélium, tehát a tanúk nem evangelizálnak."

Oké, tudom, értsd jól, ezért tettem idézőjelbe az evangelizálást. Megpróbálni áttériteni a saját hitedre. A többivel amit irtál azokkal egyetértek, de ha történetesen közéjük tartoznál, akkor pont ugyanigy meg tudnád magyarázni, hogy miért az a valós, amiben hiszel, és miért nem a jelenlegi hited. Ők is meg tudják magyarázni, hogy miért te vagy az, aki tévúton jár.

Kérdező, ne erőltesd. Hagyd meg a hitében, az a legjobb, amit tehetsz. Neki úgy jó, azért hisz abban, amiben. Légy felé megértő, elfogadó, tiszteletteljes, és ne győzködd a saját hitedről. Legfeljebb ha ő is azt tenné veled, akkor bonyolódj vele vallási vitába ha akarsz, de az olyan se vége se hossza vita lesz, arra készülj fel. Előre betanitott válaszaik vannak mindenre, azokat fogja mondogatni.

2021. jan. 16. 12:36
 14/15 anonim ***** válasza:

Más hitre téríteni olyan, mint elfogadtatni, hogy finom az a kaja, amit eddig utált és ehetetlennek tartott.

Ha valaki hite szerint él, akkor lehet még tisztelereméltó is.

.

Csak te és hittestvéreid állítjátok azt, hogy az én hiten tévhit.

Én és az én hittestvéreim szerint viszont te vagy tévhitben.

Logikus érvelésről szó sem lehet, hiszen a HIT-ben logikának helye nincs. Ha logikus lenne, megszünne hitnek lenni és átkerülne a tudomány kategóriába. Oda ahol az alapok bizonyíthatóak - és arra kerül a felépítmény.

2021. jan. 17. 08:00
 15/15 anonim ***** válasza:

"de ha történetesen közéjük tartoznál, akkor pont ugyanigy meg tudnád magyarázni, hogy miért az a valós, amiben hiszel"

Őszintén mondom, hogy ez sosem fordulhatna elő. Egy értelmes ember ilyet nem tesz a másikkal, mint amiket felsoroltam, ezek közül egyik sem fér bele a szeretetbe. Akinek ez a normális, az pszichopata. És biztos vagyok benne, hogy sokan vannak így. A tanúknál a beetetés időszakában ezekről ugye nincs szó, vagy terelés van, őszintén soha semmit nem mondanak el - abszolút jól látszik ez a kiadványoknál, ahol külön vannak választva az érdeklődőknek szánt "tanítások" és azoknak, akik már bent vannak. Ezt azzal magyarázzák, hogy már érettebb hit és mélyebb tudás kell ezeknek a megértéséhez, de az igazság az, hogy ha már az elején megmondanák az igazat, akkor alig lenne csatlakozó.

Persze így is megmagyarázzák. Ha egy értelmes ember kilép, mert már nem bírja elviselni a kegyetlen szektát, ahol a besúgás a minimum, akkor azt mondják róla, hogy nem vonzotta a jehova nőnemű műszó és nem érdemes a megmentésre. Idióták.

2021. jan. 17. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!