Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki megalázza magát felmagaszt...

Aki megalázza magát felmagasztaltatik?

Figyelt kérdés

Te milyen gyakran szoktad megalázni magad, vagy megaláztatni?

Máté Evangélium 23. fejezet

"12 Mert aki magát felmagasztalja, megaláztatik; és aki magát megalázza, felmagasztaltatik."

2021. jan. 14. 19:51
1 2
 11/12 Mansour ***** válasza:
Azt még csak értem, hogy az én válaszom miért lett lepontozva, de a 8. válasz? Van, aki nem így gondolja?
2021. jan. 15. 09:29
 12/12 KZitus ***** válasza:

Szia

nagyon sok helyen ír a Biblia az alázat fontosságáról. Az alázat, Istennek tetsző tulajdonság: Jehova nagyon értékeli, ha valaki alázatos. Bár Isten nem tartozik az emberiségnek semmivel sem, ki nem érdemelt kedvességéből fakadóan kész irgalmasan és kegyesen bánni azokkal, akik megalázzák magukat előtte. Az ilyen személyek kimutatják, hogy nem magukban bíznak, nem magukkal dicsekednek, hanem őrá tekintenek, és az ő akaratát kívánják cselekedni. Amint azt két keresztény író, Jakab és Péter mondta ihletés alatt: „Az Isten a gőgösöknek ellenáll, az alázatosaknak viszont ki nem érdemelt kedvességet ad” Jakab 4:6.

Hasonlót írt Péter is: 1Péter 5:5

"Ugyanígy, ti fiatalabb férfiak, rendeljétek alá magatokat az idősebb férfiaknak. Mindannyian alázatosan bánjatok egymással, mert Isten a gőgösöknek ellenáll, az alázatosaknak viszont ki nem érdemelt kedvességet ad."

ez is, itt is: 2Krónikák 7:14

".. és megalázza magát az én népem, amely nevemet viseli, imádkozik, és keres engem, és felhagy gonosz tetteivel, akkor én meghallgatom őket az égből, megbocsátom bűnüket, és helyreállítom földjüket."

2021. jan. 15. 14:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!