Miért kell gyónni? Ez benne van a Bibliában?
Jézus történetet mond hallgatóinak, hogy a vámszedő mellét verve úgy imádkozott Istenhez, hogy irgalmazzon neki mint bűnösnek és megigazulva ment haza. A többi csak sallang.
Egyébként emliti a Biblia, hogy valljuk meg büneinket egymásnak is. Itt a testi gyógyulással hozza párhuzamba.
Szerintem törekedni kell arra, hogy mindig készen várd a vőlegényt (ahogy Jézus is mondja egyik példabeszédében), persze erre a legtöbb ember nem képes, főleg ha olyan korban van. Én bízom benne, hogy Isten az igyekezetünket is nézi, még akkor is, ha esetleg elbotlottunk és bűneinkkel megbántottuk.
Érdekes, a Biblia szerint a Szentlélek is közbenjáró, sőt angyalokról is mondja, de prófétáról is, mint Mózes. Tehát valószínűleg te értelmezed helytelenül ezt a mondatot, máskülönben a Biblia hazudik, hiszen ellentmondásban lenne magával.
Na de azt olvastátok ha megbotránkoztat valamelyik testrészed inkább vágd le, jobb neked anélkül bemenni a mennyek országába?
Kemény szavak.
Bizony nagyon nehéz lelki teher gyónni. Mert az emberi kevélység tart vissza minket, engem us, nem szeretünk alázkodni. Azonban még mindig jobb mintha szó szerint vennéd Krisztus tanítását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!