Akkor már nem szeret Isten?
Nagyim régen mindig azt mondogatta hogy az Isten: azt bünteti kit szeret. (Nagyim református, én katolikus vagyok, nem nagyon tudom honnan vette ezt)
De nekem kétségbeejtően jó az életem. (Jó oké, volt egy évem, amikor kiközösítettek, utáltak, de az már két éve volt.)
Jók a jegyeim, szerető családom van, találtam igazi barátokat, egészséges vagyok, találtam egy olyan hobbit, amit szeretek, és minden oké...
Most akkor nem szeret Isten? Mert már nem büntet...egy kicsit rosszul érzem magam e miatt.
Persze javítsatok ki ha tévednék, csak légyszi ne hülyézzetek le.
Látod, büntet: a rossz lelkiismereteddel ("Már nem szeret?") Most örülsz, hogy büntet, mert az azt jelentené, hogy szeret? Örülhetsz.
Küld el hozzám nagyidat, hadd beszéljek vele.
Te klinikai eset vagy ezzel a sok hulye kerdeseddel. Keressel mar fel egy mentalhigienias szakembert legyszives. A kornyezetednek is biztos jobb lenne.
Aki nem ertene: Ez mar az 14236. hasonlo kerdese a kerdezonek a temaban.
Isten nem büntet senkit. Nem tudom, hogy honnan vette.
Ha minden jól megy az életedben, akkor örülj neki.
A vallási tanításokat nagyon félre szokták értelmezni, ezért is nem szeretik a logikai keresztkérdéseket. Amikor nekem anyám nem tudott válaszolni a keresztény kérdéseimre, annyit mondott mindig, hogy nem kell érteni, hanem hinni kell.
Nagyon rossz, ha egy ilyen tévképzet képes eltéríteni attól, hogy élvezd azokat az ajándékokat amiket ténylegesen megkaptál az életedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!