Hívők! Szerintetek egy ember elméletileg élhet olyan bűntelenül mint Jézus?
Ha van benne elég akaraterő és elhatározás, akkor elképzelhető, vagy akármennyire is próbálna, nem sikerülne, mert mégiscsak ember (Jézus elvileg isteni eredetű, legalábbis részben)?
Elgondolkodtam ezen és érdekel, hogy mit gondoltok erről. Engem ez most elméleti szinten érdekelne inkább, arról nem szeretnék vitát nyitni, hogy Jézus mi volt és mi nem volt és ki mennyire hisz benne.
Egy ember tutira élt úgy mégpedig Pál.
"Élek pedig többé nem én, hanem él bennem Krisztus"
Nem.
Teljességgel kizárt. (Róma 5:12) . . .egy ember által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál,. . .
(1Korintusz 15:21) 21 Mivel egy ember miatt lett a halál, egy ember által van a feltámadás is. . .
Ha félig isteni lett volna a megváltó, akkor a vers hamis. Ádám pedig semmilyen "isteni" természettel nem rendelkezett. A tökéletes emberi életet tökéletes emberi élettel lehet egyenértékűen megváltani.
Ennél fogva Ádám utódai közül senki nem volt soha olyan tökéletes ember, csak egyetlen egy. Mindenki Aki Ádám leszármazottja abban benne van a Bűnre való hajlam.
ezért igyekezni lehet, hogy Jézust utánozzuk, de soha nem fogunk abban a mértékben élni az életet.
Nem lehetséges, eleve ki van zárva, hiszen öröklött bűnben születünk. Az ember nem lehet tökéletes, az majd csak a feltámadás után lesz az igaz hívők számára! Addig-is az van, hogy törekedjünk a tökéletességre!
Kol.3,14. Mindezeknek fölébe pedig öltözzétek föl a szeretetet, mint a mely a tökéletességnek kötele.
Zsid.6,1. Annakokáért elhagyván a Krisztusról való kezdetleges beszédet, törekedjünk tökéletességre, nem rakosgatván le újra alapját a holt cselekedetekből való megtérésnek és az Istenben való hitnek,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!