Az lett végül a házastársatok akivel először lefeküdtetek?
Nem tini korban házasodik a mai ember, nem kell huszonéves meg harmincéves korban még szűznek lenni.
Ezzel népszerűtlen leszek, de nekem a másik véglet, az "egyszer élünk, így jól ki kell magam élnem" mentalitás sem tetszik, mivel éretlennek tartom.
Én azt nem értem, hogy emiatt miért kell egymásnak esni? :D Ha élőben zajlana ez a vita, akkor nekimennétek egymásnak, mert ő máshogy gondolkodik? :D
Van, aki az elsővel házasodott össze, és bejött, másnak meg nem jött be.
Meg van, aki nem az elsővel házasodott, hanem a másodikkal-harmadikkal-huszadikkal-egyikkel se, és bejött. Vagy nem. :D
Én nem mentem hozzá az első barátomhoz és örülök neki, hogy nem tettem meg, de ettől még nem fogom lenézni azokat, akik elsőre megállapodtak.
Hagyjuk tényleg! Több száz szexkapcsolatom volt, de ettől egyáltalán nem lettem alkalmas hosszú távú, kiegyensúlyozott párkapcsolatra. Sajnos ez nem így működik!
50F
Én úgy sejtem, hogy minél több házasság előtti szexkapcsolata van az embernek, annál jobban elveszti a képességét, hogy később normális házasságban éljen. Valószínűleg egy-két eset nem okoz akkora rombolást, hogy ne lehetne felépülni belőle, de már egyetlen eset is rendkívül romboló, ugynis a házastársadnak adható legnagyobb ajándék, az te magad vagy, az, hogy a testedet kizárólag őneki őrizted meg tisztán. Mindig is hiányozni fog ez az ajándék a házastársadnak, ha másnak adtad oda magadat őelőtte. Ugyanis nem véletlenül tiltotta meg Isten kategorikusan, és minden korra érvényesen, hogy paráználkodjanak az emberek. Amit Isten megtilt, annak jó oka van, a rövid élvezetekért hosszú távon az ártatlanság és tisztaság érzetének elvesztésével, értéktelenség- és kisebbrendűség-érzésekkel, az önazonosság, identitás problémáival végső soron belső ürességgel, kiégéssel fog küzdeni az ember, ha ugyan nem teljesen ölte ki belőle az Isten által adott lelket a paráznaság. Mert ha igen, akkor valószínűleg már nem is küzd tovább, hanem megadja magát a cinizmusnak, és elkezd minden értéket és ideált, pl. a szexuális érintetlenség ideálját tagadni és kigúnyolni. A paráznaság hosszú távú káros hatásai messze felülmúlják az általa adott röpke örömöket. Mint minden bűnből azonban, Jézus Krisztusban van lehetőség gyógyulásra, még ha fájdalmas is a "gyógykezelés".
üdv Stefán
#14, rendes vagy, hogy szépen leírtad, köszönöm!
Üdv. M.
Fordítva történt. Először összeházasodtunk, utána lett az enyém.
Ma sem bántuk még, három gyermeket nevelünk.
Második kérdés. Időről időre mindig előkerül egy-egy vitatéma, de az a kapcsolatot nem rengette meg soha annyira, hogy elválás legyen a vége. Szexuális téren is voltak nehézségeinek, igen. De mindketten úgy véljük, mindenre van megoldás, ha őszintén akarjuk. A hangsúly az őszinteségen van. A "cseréljük le, vegyünk inkább újat" kultúrája sajnos tükröződik a házasságogban is. De ha segítünk a másiknak, vagy ő segít nekünk, akkor a javított cucc értékesebbé válik nekünk. Végül is azt hiszem, Isten képessé tett minket arra, hogy helytálljunk, de hinni kell benne, hogy sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!