Meg vagyok keresztelve, de szeretnék másik keresztanyát?
Figyelt kérdés
Kiskoromban meg lettem keresztelve (görög katolikus vagyok). Van keresztanyukám és keresztapukám, azonban keresztanyám nem foglalkozik velem. Szeretnék másik keresztanyát, ez lehetséges? Igen, nekem fontos lenne hogy az ő neve is szerepeljen valahol, ne csak "névileg" hívjam keresztanyának.#vallas, keresztanya
2020. dec. 25. 23:29
1/6 anonim válasza:
Erről beszélj egy pappal szerintem.
2/6 anonim válasza:
Ès mègis hol akarod szerepeltetni? A kutya nem foglkozik ilyennel
3/6 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem esélytelen. Teszem hozzá, hogy én is meg vagyok keresztelve, de fogalmam sincs, kik a keresztszüleim. Görög katolikusoknál nem tudom, van e ilyesmi, de nálunk, római katolikusoknál van bérmálkozás, és ott kiválaszthatod a bérma szülődet.
4/6 anonim válasza:
Ezen nem lehet változtatni, hiszen a keresztség az egyszeri és megismételhetetlen szentség. Viszont ez nem lehet akadálya, hogy mással legyél olyan viszonyban, mint keresztanyukáddal szeretnél lenni.
5/6 anonim válasza:
Hivatalosan nincs ilyen. A keresztszüleid lettek beírva az egyházi anyakönyvbe, ezt nem fogják áthúzni.
De ettöl függetlenül nincs akadálya, hogy te úgyd hívd ezt a közelálló személyt, ahogy szeretnéd.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek!
2020. dec. 26. 14:56
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!