Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondj ezt Isten?

Ferenc7385859 kérdése:

Miért mondj ezt Isten?

Figyelt kérdés

A végidőkről van szó:

"16Kiszolgáltatnak titeket még a szülők, testvérek, rokonok és barátok is, egyeseket meg is ölnek közületek, 17és mindenki gyűlöl majd titeket az én nevemért. 18De egyetlen hajszál sem vész el a fejetekről."

Itt azt írja kezet emelnek rátok, és megölnek titeket, utánna pedig "De egyetlen hajszál sem vész el a fejetekről " én ezt nem értem nem tudom egyeztetni a kettőt.

+ pár kérdés mikorra várható jézus 2 eljövetele? Szerintetek messze vagyunk még ettől? Kb hány év lehet? 5 vagy 20 csak egy kb hogy hol tartunk

2020. dec. 16. 11:25
 1/5 anonim ***** válasza:
~5 év
2020. dec. 16. 12:10
 2/5 anonim ***** válasza:
45%

"A végidőkről van szó:"

Dehogy a végidőkről. Olvasd el a 21.5 és 21.6-os verset. Jeruzsálem lerombolásáról van szó. Az akkori időkre vonatkozó prófécia. Elég kemény keresztényüldözés volt akkor. Rokonok is simán feljelentgették egymást.

És így zárja ezt a szakaszt:

21,20 Mikor pedig látjátok Jeruzsálemet hadseregektől körülvéve, akkor tudjátok meg, hogy elközelgett [rész 19,43.44.] az ő elpusztulása.

Tehát Jeruzsálem pusztulásáról van szó, nem a második adventről. Szövegkörnyezet midig mérvadó, annak fényében kell értelmezni az igéket!

"pár kérdés mikorra várható jézus 2 eljövetele?"

Nem tudni. Az idők jeleiből lehet következtetni a végre, pl. a homoszexualitás terjedése a végidők egyik jele, de ettől még lehet, hogy 100 év múlva jön vissza Krisztus. A keresztény nem foglalkozik ezzel, hanem halad a megszentelődésben, és cselekszi a krisztusi szeretetet.

2020. dec. 16. 12:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

"18De egyetlen hajszál sem vész el a fejetekről."

Még annyit, h ez is bekövetkezett. Hiába üldözték őket, túlélték és megalapították a gyülekezeteket

2020. dec. 16. 12:22
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! A hajszál szerintem képletes, mint még sok más a bibliában. A haj akkoriban a dicsőséget, nagyságot is jelképezte például kopasznak akkoriban úgy tudom szégyen volt lenni(pl böjtnél is kopaszra vágták fejüket kifejezve, hogy megalázkodnak és könyörögnek). Tehát szerintem ez inkább azt jelenti, hogy nem veszik el a dicsőségetek. De mondom ez egyéni gondolat. Azt, hogy mikorra várható azt nyilván pontosan nem lehet megmondani, de én 5-30év közé tippelem.
2020. dec. 16. 12:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Üldözni fogják a keresztényeket, egyeseket megölnek, de a legtöbb azért karcolás nélkül átvészeli.

Kb. 50-60 év múlva várható.

2020. dec. 16. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!