Jehova tanúi szoktak bűncselekményekbe keveredni?
9# Én elhiszem, hogy így gondolod, ami mutatja nagyfokú lojalitásodat, de valóban megtörtént, hogy a pedofil meghúzott egy-két gyereket az egyik amerikai királyság teremben, volt bírósági ügy, ahol el lett ítélve, a vének részéről pedig úgy lett elrendezve a dolog, hogy azt mondta nekik, mikor újra szabad lett, hogy jaj jaj megbánta és tádám, nem csak újra tanú lett, de gyermekcsoport vezetését is megkapta. Szerinted miért hördült fel erre a közvélemény?
Míg nálatok simán, bemondásra visszafogadják a pedofilokat is, mert szerintetek meg tudják bánni a tettüket, addig a katolikus pedofiloknál már az ellenkezőjét állítjátok. Ez kettős mérce, ami mondjuk nem meglepő titeket ismerve.
"Ha valóban Történt ilyen a Tanúknál"
Sok dolog történt a Tanúkkal, csak azt a jw.org nem írja meg.
A Tanúk botrányait az Őrtoronytól függetlenül források, pl. hírlapok, kritikai oldalak hozzák le
Nálatok hasonló a helyzet, mint Észak-Koreában: egy kitalált világban éltek, ahol a Tanúkat teológiai kérdésekben magasan jártas, becsületes embereknek állítják be nektek.
"bárkit bármennyiszer visszafogadtok, ha azt hazudja hogy megbánta a bűneit.
Az egy dolog hogy valaki bánja a tettét, azzal összhangban is kell élnie, és nincs azonnali visszafogadás. Hosszú hónapok telnek el és többször beszélgetnek ez alatt is a vének vele, hogy lássák a változást nem csak a megbánásban, hanem a tettében is.
Van akit soha nem vesznek vissza, hidd el.
13
Hidd el nekem roppant hasznos választ adtál
Köszi
12
Csak annyit kedves válaszoló, hogy egy "sima" helytelenséget sem vernek nagy dobra a testvérek számára, hogy ne adjon okot a pletykára, és kezdjen el senki senkire ítéletet mondani, mert ez nem a nyáj tagjainak a dolga.
Egyébként pedig tudunk ettől függetlenül a helytelenségekről, azonban ezzel azért nem foglalkozunk mert nem a Mi feladatunk.
Mi annyit tudunk, hogy egy személy jogosan lett "büntetés" alá vonva, ahogy az első században is jelentették azoknak a neveit, akiket kiközösítettek a gyülekezetből.
"azonban ezzel azért nem foglalkozunk mert nem a Mi feladatunk."
tehát ha valaki a gyülekezetben gyerekeket fogdos, vagy lop, akkor azt ti nyugodtan tűritek, mert nem a ti dolgotok?? és ha a te gyerekedet fogja meg legközelebb? ha a te tárcádat emeli el legközelebb??
Tévedsz, nem ezt mondtam. Hanem arról beszélek, hogy a bűn feltárása után már nem Feladatunk ezzel foglalkozni, ez a felvigyázók dolga, és ha olyan akkor a Rendőrségé is.
Hidd el az első században mindenki elhagyhatta volna a gyülekezetet ilyen nem ide valók miatt, de pont erre figyelmeztettek, hogy lesz ilyen, ezért ezen nem kell csodálkozni. Jézus nem feloszlatja a nyáját, hanem a nem ide valókat kell eltávolítani, hogy a többiek ne sérüljenek. Hallottam olyan durva dolgot, és a kiközösített személyre rendőrséget kellett hívni, mert be akart minden áron menni a gyülekezetbe, hogy kárt okozzon.
17
"Hallottam olyan durva dolgot, és a kiközösített személyre rendőrséget kellett hívni, mert be akart minden áron menni a gyülekezetbe, hogy kárt okozzon."
es mivel tudott volna kárt okozni az illető?
18.
Milyen kis kíváncsi vagy. :) Nem mondom el mert nem téma ez, nem ezzel kell foglalkozni, hanem pozitív keresztény dolgokkal. Az elménket arra kell összpontosítani, és nem azokra amik ártalmasok.
Ez a baj itt sokakkal, hogy nem azt figyelik ami szükséges, hanem azt mivel lehet bírálni embereket. Jézusban is azt keresték mi a rossz, nem azt, hogy betölti-e a leírt feladatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!