Hiszel abban, hogy kb. 6000 éve létezik az ember?
Nem hiszek benne.
A Szent Ateista liga felekezeti tagja vagyok, és a gondolkodók rangjával rendelkezem
Igen...kicsit még korábbra is tenném.
Nem tudom mi a vallásom...valahol a Buddhizmus és a Taoizmus között azt hiszem.
Ez csak a véleményem: Tény, hogy rengeteg fosszilis lelet bizonyítja, hogy emberek (homo sapiens) éltek jóval 6000 évnél korábban is. Még korábbiak a mai emberhez hasonló előemberek (neandervölgyi, gyenyiszovai, homo erectus). A DNS vizsgálatok szerint a mai emberekben vannak génszegmensek a neandervölgyiekből és a gyeniszovaiakból. Ezzel nem lehet és nem érdemes vitatkozni szerintem.
Én úgy gondolom, hogy Isten az evolúción keresztül teremtette meg az élőlényeket és az embert. A sok véletlennek látszó atom- és molekulakapcsolódásból ő választotta ki az életet teremtő és életet fejlesztő és sokszínűsítő szavával, amelyik molekulakapcsolat fennmaradhatott, és végső soron az emberi faj kifejlődéséhez vezetett. Ez mai is tart. Lehet, hogy Istennek ez az életet és fejlődést adó szava az egész univerzumban működik, de ez más kérdés.
Az a 6000 év, ami a Mózes 1. könyvében írtak szerint visszadatálható Ádámig és Éváig az kb. azt az időt jelzi, amikor az emberi faj elég fejletté vált ahhoz, hogy teljességében fel tudja fogni és meg tudja érteni Istent. Ettől a ponttól kezdve igyekezett Isten, hogy az állatokénál magasabb rendű kapcsolatot alakítson ki az emberekkel. "Ádám és Éva" Isten A terve arra, hogy ez embereket elfogadhatóvá tegye maga számára (megváltsa). Lehet, hogy először csak két emebert választott ki erre, Ádámot és Évát, de lehet, hogy ez is allegorikus, és inkább a mezopotámiai kultúrát szemelte ki. Mint említettem, ez csak a saját véleményem, és ha valaki mást vall, pl. a 6000 éves földet, az önmagában nem akadály számomra, hogy elfogadjam hitben való testvéremnek. Tartson ki nyugodtan a saját véleménye mellett, és engedje meg ezt nekem is.
Vannak bizonyos dolgok, amelyekről nem követeli meg az Ige, hogy teljes egyetértés legyen róluk köztünk (mert pl. nem üdvösség kérdések), ezekben el kell fogadnunk egymás különböző nézeteit. A teremtés könyvének elejéről alkotott vélemények szerintem ilyenek, nem szabad, hogy vita, szakadás vagy kölcsönös lenézés tárgyát képezzék a gyülekezeten belül. Ezért a mi gyülekezetünk nem is mond ki a 6000 év kérdéséről de facto teológiai állásfoglalást.
Pál apostol római levelében egy véleménykérdésről kialakult vitához azt írja a Róm 14:5-12-ben (itt csak az 5-6, 10 verseket idézve): "Van, aki az egyik napot különbnek tartja a másik napnál, a másik pedig egyformának tart minden napot: mindegyik legyen bizonyos a maga meggyőződésében. Aki az egyik napot megkülönbözteti, az Úrért különbözteti meg. Aki eszik, az is az Úrért eszik, hiszen hálát ad Istennek. Aki pedig nem eszik, az Úrért nem eszik, és szintén hálát ad Istennek... Akkor te miért ítéled el testvéredet? Vagy te is, miért veted meg testvéredet? Hiszen mindnyájan oda fogunk állni Isten ítélőszéke elé."
Aki azért vallja a 6000 éves föld tanát, mert nagyra értékeli a Biblia szavát, annak így elégnek kell lennie nekem, nem akarom meghgyőzni a saját véleményemről.
üdv Stefán
Elhiszem, hogy legalább 6000 éve léteznek emberek.
Az északi felekezethez tartozom (Európában élek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!