Jézus meg akart halni?
Ha Jézus minden kérdésre amit hozzá intéztek az felete volna, "Nem tudom.", akkor senki nem akarta volna őt keresztre feszíttetni, hiszen egyetlen egy érdeket sem sértett volna a világban.
Jézus nem ezt tette, sőt mindenre volt válasza a "Nem tudom." helyett.
Jézus, - azt mondják-, mindent tudott. Következésképpen azt is tudnia kellett, hogy olyan érdeket sért, ami miatt meg fogják ölni.
Ebből következne a kérdés, hogy Jézus meg akart-e halni?
"Következésképpen azt is tudnia kellett, hogy olyan érdeket sért, ami miatt meg fogják ölni."
Igen tudta, hiszen az emberek ellene mentek Isten szándékának, és ezért azok akik igy tesznek megfogják ölni. Ezek mögött Sátán ált, ahogy meg is mondta, hogy az Ő Atyájuk Sátán, és nem Jehova. Sátán pedig emberelő kezdettől fogva.
DE a halált nem ez miatt vállalta, hanem a megváltás érdekében.
Ezért igen, ilyen értelemben a szeretete arra indította, hogy vállalja a halált értünk. Az emberek még is hálátlanok.
Kedves Kérdező!
Úgy gondolom, minden egészséges lelkű emberben van egy természetes élni akarás. A kérdés innen már csak az, hogy Jézus valóban csak a halált látta-e a küldetése teljesítése egyetlen eszközének.
Szerintem nem. Indokaim a következők.
1. Már jóval hamarabb tehetett volna lépéseket a mielőbbi kereszthalál érdekében, nemcsak 30-33 évesen.
2. Azt hirdette, hogy az Ember fiának van hatalma a földön a bűnöket megbocsátani. Ehhez tehát nem kellett volna keresztre mennie és még elõtte megígérnie, hogy vissza fog térni. Hiszen az eredendő bűn azóta is terhel bennünket.
3. A Gecsemáné kertben Jézus háromszor is imádkozott, hogy "Atyám, ha lehetséges, kerüljön el ez a keserű pohár...". Bár a végén az Atyára bízta sorsát, miért próbálkozott elkerülni az efféle kimenetelt háromszor is?
4. Jeruzsálemet földig romboltàk, ahogy Jézus előrevetítette. Miért büntette Isten azt a várost ilyen módon, ha a kereszthalál valóban Isten akarata lett volna. Hiszen az emberek csak azt tették, amit az Ő szempontjából tenni kellett. Ez megint csak nem magyarázza a kereszt szükségességét.
5. Jézus saját szavai:" jaj annak, aki az Emberfiát elárulja. Jobb annak, ha még sem születik." Miért? Hát nem az Isten akarata, hogy kereszthalált szenvedjen? Ez megint értelmetlen.
A helyzet az, hogy Jézus életével akarta a küldetését elvégezni, nem a halála árán. Az emberek hitetlensége volt az oka, hogy Jézus elment a végsőkig, felajánlva saját testét is. Kivétel nélkül mindenki elhagyta Őt, ami nem Isten akarata volt. Szerintem ez egy örök tanulság az utókornak.
Nem akart meghalni...a tanítása, a hite "lett próbára téve" emberek által, akik a halálát akarták.
Jézus tudatossága a Teremtő tudatosságával volt azonos, hogy lehetne megölni?! Jézus "elmenekülhetett" volna, de akkor a tanítványai, a tanítása esett volna áldozatul.
Amit Júdás akart, hogy Jézus olyan helyzetbe kerüljön, hogy élete megóvása miatt ki kelljen nyilvánítania "hatalmát", és a római hadsereg leboruljon előtte, -ezáltal a fél világ a bizonyítékokat látva egycsapásra megtérjen-, nem valósult meg, mert Jézus inkább vállalta a halált, de a tanítása elfogadását, ebben a hitet, az emberek szabad akaratára hagyta.
"Azt hirdette, hogy az Ember fiának van hatalma a földön a bűnöket megbocsátani."
Azt hiszem megértettem valamit.
Jézus az ember fia.
Az ördögi kör, a bűnök továbbörökítését csak egy olyan logikai szereplővel lehet lezárni, aki Istentől van, nincs bűne mégis emberi formája van, és nincs utóda, akinek továbbörökíthetné a bűneit, plusz ha meg akarnák ölni, Isten feltámasztja.
Ha valaki érdekeket sért és ki akarják írtani, akkor nem tehetik meg, mert amit tesznek az történik velük is. Ezért ha úgy akarnak kiírtani valakit, hogy az illetőt bűnbe terelik, ráuszítanak másokat, Pilátust, akárkit, akkor gondolhatnánk, milyen ravasz terv. De Istent nem lehet átverni!
Ha valaki úgy akar kiírtani valakit, hogy ne legyen utóda és bajba keverik ravasz módon, megöletik másokkal, akkor ravaszdiék gondolhatják azt, hogy senki nem fog rájönni.
De Istent nem lehet átverni!
Ezért ha valakit így akarnának megöletni másokkal, akkor Isten feltámasztja azt, és felvilágosítja, megvilágosítja!
Jézus, Buddha, meg nem tudom még kik.
Csak olyan ember tud/kénytelen megbocsátani, akinek nincs utóda, mert nem tudja hova továbbörökíteni a bűneit.
Az pedig az ember fia. A falevél a családfán. Az utolsó láncszem.
Ha az ember fiának lenne fia, akkor ember lenne, van utód, nem kell feltámasztani, tehát ez egy logikai szerep.
Jézusnak elvileg nem volt utóda, tehát ő megvilágosodott volt kezdettől fogva, megértette, hogy ha lenne bűne, akkor gyermeknemzéssel továbbadhatná a bűneit.
Viszont mivel őt ki akarták írtani, hogy a vérvonala kihaljon, mert túl sokat tudott, és akiknek Jézus az érdekeit sértette, nem akarta, hogy átadja azt a tudást, amivel Isten ellátta az előtte élőket.
Tehát a tudást féltők ölették meg, hogy más is képes lesz irányítani.
Azt hiszem értem, de nem biztos.
Tehát mindenkinek van gyereke, kivéve ha eljön Jézus! Azt hiszem megértettem.
Ezért vannak géntolvajok.
Már csak kérdés, hogy Isten mit szól ahhoz, ha valakinek a tudtán kívül van gyereke. Hogyan lehetséges? Nem egy világ van? Megannyi kérdés.
Ha valakit megölnek utód nélkül, akarata ellenére, akkor vajon Isten feltámasztja-e az illetőt? Tényleg erről szól a világ? Csak így lehet üzemeltetni, üzemeltettetni.
Műveltetés.
Szerintem Jézus, nem volt teljesen megvilágosodva. Ezt bizonyítja a kereszten tett kijelentése.
Utána ébredt fel teljesen, támadott fel. Addig a hite volt erős, ami bizonyossággá vált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!