Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most akkor melyik az igaz?...

Most akkor melyik az igaz? Jézus az Isten, vagy az Isten fia?

Figyelt kérdés
Mert vannak akik így mondják, vannak akik amúgy.
2020. dec. 2. 17:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
29%

"Miért számít a hogyan?"

csak azért kérdeztem, mert az elmeotthon is tele van ápoltakkal akik nemlétező dolgokról fantáziálnak és kiváncsi voltam a véleményedre. Ha szerinted az, hogy Isten ellik egy gyereket párhuzamba vonható azzal, hogy egy hal ikrát rak akkor gratulálok, fogalmad sincs a biológiáról

Ja bocs! Szerinted a lélek az más és te azt érted.

Vedd be inkább a gyógyszered...

2020. dec. 2. 19:19
 12/20 anonim ***** válasza:
35%
Ez egy "kedvenc" témám, mert simán megmagyarázzák a vallásosak ezt (is), de ép ésszel tök nincs benne ráció...
2020. dec. 2. 19:45
 13/20 anonim ***** válasza:

Aki tagadja az atyát szektás. Atya és a fia létezik...

Egy fokkal jobb, ha azt állítod, hogy Jézus és az Atya egyek, mintha azt, hogy csak Jézus van és slussz.

2020. dec. 2. 19:51
 14/20 anonim ***** válasza:

Két hülyeséggel szoktak jönni, hogy:

1 + 1 + 1 = 1

vagy

3 = 1

Ez matematikai képtelenség.

Atya && Isten = 1

Fiú && Isten = 1

Szentlélek && Isten = 1

!(Atya || Fiú || Szentlélek ) && Isten = 0

2020. dec. 2. 20:01
 15/20 anonim ***** válasza:

Isten-Valami teljes mèrtèkben számunkra fel nem fogható, èrtelezhető "valami", bár sok millió ember ilyenolyan okból a barátjának/urának tekinti,pedig leirhatatlan az emberi elme számára.

Jèzus-ő Mária igen nagykèpű zabigyereke.

2020. dec. 2. 20:10
 16/20 anonim ***** válasza:
Mondjuk a te boole algebrai kifejtésed kb pont ugyanannyira értelmezhetetlen.
2020. dec. 2. 20:11
 17/20 anonim ***** válasza:

Jézus Isten megtestesülése emberi alakban, Jézus tükrözi Isten attribútumait. Ugyan akkor két tudatról beszélünk, elvégre egy emberi test bilógiai korlátaival nem lehet olyan tudata valakinek mint az Atyának aki egy test nélküli omnipotens mindetudó lény.

Nyugodtan le lehet pontozni, pont le s#@*om.

2020. dec. 2. 20:15
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Jézus egy ember volt, mint te vagy én.
2020. dec. 3. 14:40
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha durva példázattal szeretnék élni, akkor azt mondanám, hogy az ember utódja, gyereke nem tárgy, nem növény és nem is állat, hanem ember. Jézus Istenből van, Isten része ezért nem lehet teremtmény, hanem Isten kinyilatkoztatása az általa teremtett világ számára. Azaz Isten kinyilatkoztatta magát Jézus személyében a teremtett világ számára. Ezért Jézusban Isten lakott testileg a Szent Szellem által, hiszen Általa is fogant. Isten Fia annyit tesz, hogy Jézusban lakik az Istenségne egész teljessége. Nem teremtmény, hanem Istenből született, Istenből vált ki, Isten része, Isten kinyilatkoztatása a teremtett világ számára!

Fil.2,6.A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,

Kol.2,9.Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,

Kol.1,16.Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;

1Tim.3,16.És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.

Jn.14,9.Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

Ján.1;

1.Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

2.Ez kezdetben az Istennél vala.

3.Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.

14.És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

18.Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, a ki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.

Jn.10,30.Én és az Atya egy vagyunk.

Jn.10,18.Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.

2020. dec. 4. 08:51
 20/20 A kérdező kommentje:

Most már kezdem érteni, köszönöm a válaszokat!

Csak hát az volt számomra annyira megtvesztő, mikor Jézus az Atyára hivatkozik többször is. Tehát nagyon oda kell figyelni, a Biblia régies megfogalmazása miatt. Mert néha tényleg úgy értelmezhető, mintha másik személyre utalna.

2020. dec. 4. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!