Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A vallási vezetők részben...

A vallási vezetők részben megvilágosodott emberek, akik nem merik kimondani, hogy ők az ál-Jézusok?

Figyelt kérdés

"Mert sokan jönnek majd az én nevemben, és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus! - és sokakat megtévesztenek."

Kismillió betépett ember jut erre a tudatra.

1. Nem tudja kontrollálni és Jézusnak hiszi magát.

2. Tudja kontrollálni és elkezdi hirdetni az igét, abból baj nem lehet alapon.

3. Tudatbefolyásolással mindenkinek nyomják az adást, aztán van aki vevő rá van aki meg nem.

2020. dec. 2. 11:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen ál-Jézusok szerintem. Egyszerűen csak a saját teológiai marhaságaikkal akarnak félrevezetni embereket, különféle szándékból.

Ráadásul nem csak keresztény vallási vezetők vannak. Sokan ezoterikusak

2020. dec. 2. 11:57
 2/6 A kérdező kommentje:

"...saját teológiai marhaságaikkal..."

Szerintem nincs "saját", csak mások "marhasága". Azért mert mindent a külvilágból tanulunk, másoktól. Ezekből a tanult dolgokból szűrjük le, mi az amit igaznak gondolunk, és mi az amit nem, mert cáfolni tudjuk.

Igaz-hamis kérdések és állítások sokaságából építjük fel az egyéni és az egyetemleges emberi tudásunkat.

A Biblia vagy akármelyik tudomány, tan ilyen módon épül fel. Amit nem tud senki cáfolni, azt igaznak gondoljuk, ebből pedig megszületik az egyetemleges igazsága a világunknak.

Ennek elvileg meg kell történnie a számítástechnika előnyei miatt. Egyre gyorsabban.

2020. dec. 2. 12:22
 3/6 anonim ***** válasza:

"Szerintem nincs "saját", csak mások "marhasága". Azért mert mindent a külvilágból tanulunk, másoktól."

Most a külvilágtól (pl. természet megfigyelése alapján törvények felállítása. Pl. Newton), vagy másoktól? Nem mindegy!

Amúgy is a feltalálók cáfolják a "mindent másoktól tanulunk" elméletet. Newton a Newtoni fizikát kitől tanulta? A Newtoni törvények ezek szerint Newton előtt is léteztek? Az első embert ki tanította? A nulladik? mert az elméleted szerint az emberiség egy végtelen körfogásban létezett, ha mindent mindenki mástól tanul.

"Igaz-hamis kérdések és állítások sokaságából építjük fel az egyéni és az egyetemleges emberi tudásunkat."

Magadnak mondasz ellent. Most akkor másoktól tanulunk, vagy igaz-hamis kérdésekből építik pl. az ál-Jézusok a hamis teológiáikat?

Az első ál-Jézus kitől tanulta az álteológiáját? A nulladiktól? Az meg a mínusz egyediktől? Mert a logikád szerint ez történik,csakhogy ez paradox logika

"Ennek elvileg meg kell történnie a számítástechnika előnyei miatt. Egyre gyorsabban."

Ez a számítástechnikába vetett vaki hited. Van ilyen. Sokan a természettudományokban hisznek vakon: "előbb utóbb úgyis mindenre megtalálja a választ a tudós" hitvallással. Igaz, hogy a szellemi dolgokkal nem foglalkoznak, tehát arra válaszokat sem fognak kapni, de az egyszerű embert ez nem zavarja.

Saját kérdésedre emlékszel? Ha igen, érthetnéd, hogy jött ide a "saját teológiai marhaság" szöveg. Próbálj a kérdésednél maradni és értelmezni a választ, ne szalmabábozz (érvelési hiba)!

Na minden jót, nincs több időm.

2020. dec. 2. 12:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Ami a megvilágosodást illeti: nézz körül a keresztény egyházi vezetők között (bár ez elég széles tartomány), hány olyat találsz, akivel kapcsolatban csak kevés kételyed merül fel ?
2020. dec. 2. 14:27
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi a teljes megvilágosodás, a részbenit sem, csak több helyen olvastam, hogy sokan azon az úton vannak, könyvet írnak, előadást tartanak. Ebből következtettem arra, hogy a csúcsvezetők juthattak el bevallottan a legigazabb tudásig.

Kevés kétely mivel kapcsolatban? Hogy részben megvilágosodottak? Ahhoz kéne tudnom mi az, kéne ismernem ilyen vezetőket, de nem ismerek. Akkor minek teszek fel ilyen kérdést... :) Jó kérdés.

2020. dec. 3. 15:48
 6/6 A kérdező kommentje:

Másoktól és a külvilágból.

Nulla tudással születünk, minden információt kívülről kapunk az 5 érzékszervünkön keresztül, tehát a marhaság a fejünkben mások marhaságaiból kell szükségszerűen megszülessen. Ha valamiért te vállalod a felelősséget, hogy az a te agyszüleményed, akkor lehet mondani, hogy a saját marhaságod, de az is csak ál-saját marhaság lesz, a fenti következtetésre alapozva. A világ és annak dolgai voltak előbb, nem pedig te.

Nem tudom az eredet honnan kezdődik a Biblia szerint Isten alkotott mindent, amire a filozófus rákérdez, hogy Istent ki teremtette, amire a tudományos élet jelentős százaléka azt mondja, nem létezik, egy része pedig hisz benne, valaki talán nem csak hisz benne, de tudja is hogy létezik, és talán ott van maga Isten, ami lehet, hogy egy folyamatosan bővülő rendszer, beleértve minden létrejövő gondolatot, de lehet egy olyan örökkön-örökké létező végtelen dimenzióhalmaz amiben már minden létrejött mindenféle variációban, egy nagy kvantumszámítógép, mi meg csak talágatunk vajon ki vagy mi az Isten és mi lehet az örökkévalóság, a végtelen.

"Amúgy is a feltalálók cáfolják a "mindent másoktól tanulunk" elméletet."

Anyagi vagy más érdekük fűződik ahhoz, hogy ne ismerjék ezt el, emberi esendőség. Minden szabadalmat és díjat vissza kellene adjanak, ha elismernék, igen, így látom én is.

"Newton a Newtoni fizikát kitől tanulta?"

Newton a Newtoni fizikát a természettől tanulta azáltal, hogy mefigyelte azt.

Newton fizikáját nem ismerem(elméletben), de a fizika a világunk része volt Newton előtt is. Newtonnak meg kellett ismerni azokat az építőelemeket, fogalmakat amiből a Newton-i fizikát felépíthette. Newton gondolom megfigyelt dolgokat amik ismétlődtek és rendszerbe foglalta azokat. Ha nem tapasztalt eltérést, akkor vette a bátorságot és fizikai törvénynek mondta ki.

"A Newtoni törvények ezek szerint Newton előtt is léteztek?"

Igen.

"Az első embert ki tanította? A nulladik?"

A vallást sem ismerem, meg a teológiát sem ismerem, de úgy gondolom, hogy szerintük az Isten tanította az első embert, ami felveti azt a kérdést, hogy hogyan tette ezt. Lehet pontosan ugyanúgy, ahogy Newton megismerte a környezetét, az érzékszervein keresztül. Lehet Isten segítette az első ember gondolatait, ami a sokat emlegetett hatodik érzék. Nem tudom.

Az első embert a természet tanította, megfigyelte, megtapasztalta az első ember a környezetét.

Az evolúció-elmélet szerint, - amit szintén nem ismerek -, ami gondolom egy analóg átmenet az állat és az ember között, meg kellene először határozni, hogy ki volt az első Homo Sapiens, és ebben az esetben őt az Ő szülője tanította, aki még pont nem volt Homo Sapiens. Tehát az evolúció-elmélet szerint az első embert az ő legközvetlenebb, még nem gondolkodó ember nevelte, tanította. (Kicsit más, mégis valamennyiben hasonló Maugli története, akit az állatok neveltek fel.)

Ha pedig idegen, földönkívüli beavatkozást tekintenénk eredettörténetnek, tehát, hogy idegenek látogattak valamikor a Föld bolygóra és genetikai beavatkozással, DNS módosítással alkottak nem analóg átmenettel, tehát kvázi "digitális" módon embert, akkor ilyen értelemben az Isten egy földönkívüli idegen entitás, lény, aki a magasabb intelligenciájával bármit megtaníthatott, amit tudott és akart. Ebben az esetben a földönkívüli intelligens lény tanította az első embert.

Ha pedig ez az elmélet igaz lenne, az akár a Bibliai Genézissel egybevághatna, tehát Ádámot saját magából alkotta az Isten, például lemásolta vagy nagyon hasonlót létrehozott.

Ha az emberiség megosztja egymással a legmagasabb szintű tudását, akkor a számítástechnika ebben sokat tud segíteni. Valóban hiszem ezt. A big data régóta sok kérdésre választ adhatott, a nagy adathalmazban megtalálni az ismétlődéseket. Pont úgy ahogy Newton figyelte meg a természet ismétlődéseit.

2020. dec. 3. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!