Mit jelent a megvilágosodás?
Figyelt kérdés
tudom ki is googlezhetném, de engem a tömeg érdekelne, azaz ahogy atanítóktól, mesterektől vagy könyvekből hallottátok és leszűrtétek.
Akár a "szinonimáinak" a jelentése is érdekelne.
Csak a tisztán látás végett.
(remélem jó katedória)
2020. okt. 16. 07:56
1/6 anonim válasza:
2/6 anonim válasza:
Bibliailag "megvilágosodni" annyit jelent, hogy nem tudatlanságban van, hanem megért, helyesen lát, értelmez.
Az ilyen személy, tudja miért vagyunk itt, mit hoz a jövő, merre tartunk.
3/6 anonim válasza:
Elvileg az van hogy folyton a gondolatainkkal vagyunk azonosságban. Aki viszont pl meditációt (vagy más spirituális utat) gyakorol, az le tud választódni a gondolkodásról. Amikor úgy tud valaki már működni, hogy feleslegesen nem gondolkodja szét magát, akkor rájön hogy így sokkal jobb, és hogy korábban sem a gondolkodása volt. Tehát mint ember, nem egy változó információ halmazként azonosítja már magát. Hiszen valójában megváltozott a gondolkodásához fűződő viszonya. Ha valami kellemetlen gondolatok jönnek, azok sem okoznak később problémát, és a gyakorlás következményeképp könnyen elengedheti őket. Minél inkább tud figyelni a belső "ürességre" vagy unalmasnak tűnő látszólagos semmire, valójában annál előrébb van, és anná több energiája is van (hiszen nem pazarolja el a felesleges gondolkodásra). Ha valaki kitartóan csinálja, akkor akár teljesen elmúlat az "én"érzet/élmény, és elvileg az egyszerű unalmas, jelenlét marad. Aztán ez átfordul egy ponton, és valami történik..
4/6 anonim válasza:
Annak megértése és asszimilálása, hogy a kóságot érdemes követni.
6/6 anonim válasza:
Pontosabban felismerést, megértést, belátást jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!