Volt. Amikor gyerekeket láttam meghalni, akkor rájöttem, hogy 1. isten nem is létezik, 2. ha mégis, akkor nincs tudata, és kb úgy működik, mint egy fizikai törvény pl az elektromosság vagy a tömegvonzás, 3. vagy ha van tudata, akkor cseppet sem jóindulatú, mint ahogy szeretnénk.
2020. jan. 30. 15:32
2/8 anonim válasza:
Volt párszor. Én mindig is agnosztikusnak vallottam magamat, aztán dolgoztam emberekkel ahol volt időm beszélgetni egy pappal. Ő mesélt nekem olyan emberekről akik a halálból jöttek vissza, mesélt egy baràtjàról is aki öngyilkos akart lenni, de visszahoztàk. Elmondta, hogy állítása szerint sötètsèget látott és nem érezte, hogy telik az idő, kiàlltàsokat hallott és üvöltèseket. Rengeteg kérdésem lett volna még a paphoz, de annyira lenyűgözött az amikről beszélt, hogy egyszerűen nem jutottak eszembe kérdések.
Azóta nem agnosztikusnak vallom magamat. Nem veszem jó néven, ha meg akarnak téríteni, szóval én sem térítek senkit. Ha valaki mást állít elfogadom, ha valaki azt mondja, hogy a Földet gyíkemberek irányítják a Napról azt is elfogadom, ràhagyom az emberi baromsàgot mindenkire, addig amíg nem akarják nekem megmagyarázni azt, hogy amiben én hiszek az a baromság.
2020. jan. 30. 16:43
3/8 Lorderon válasza:
Igen volt, az első hozzászolónak meg üzenem, hogy az embernek szabad akarata van, tehát arról nem Isten tehet hogyha valaki valami gonoszságot tesz, az emberek vannak elromolva, őszintén, ti mit vártok Istentől? Azt hogy mint bábukat irányitson minket? Minden ember azt csinál amit akar, persze azt ne feledjük hogy mindenki felelősségre lesz vonva Isten előtt. De erről bövebben a Bibliában olvashatsz/olvashattok. Szép estét mindenkinek :)
2020. jan. 30. 18:12
4/8 anonim válasza:
Spirituális értelemben: nem, ilyenem nem volt.
2020. jan. 30. 18:55
5/8 anonim válasza:
Igen. Csak az a baj, hogy ez ellenkezik az egyházak tanításaival. Nem véletlenül nem akarja Isten, hogy ne legyünk tisztában a világ valódi mivoltával, mert ha megtudnánk a valódi igazságot boldogtalanok lennénk és nem látnánk értelmét a földi életünknek. Én sem gondolok rá pontosan emiatt és nem is nagyon mondom el, mi az igazság.
2020. jan. 30. 20:50
6/8 Lorderon válasza:
Utolsó, miért ne akarná? Légyszives fejtsd ki bővebben :)
2020. febr. 1. 15:01
7/8 A kérdező kommentje:
Azt sem tudja mit beszél :D
2020. febr. 3. 13:28
8/8 anonim válasza:
Mert az igazság (lehet) az, hogy nincs szabad akarat. Mindenkit irányítanak, gépek vagyunk, amit mi szabadon gondolkodó embernek hiszünk, mert túl bonyolult az emberi szervezet felépítése. DE csak nekünk az, aki, akik alkottak pedig mindent tud/tudnak rólunk. Hogyan működünk, hogyan lehet elrontani minket, magyarul megbetegíteni, hogyan lehet meggyógyítani minket, vagy "feltámasztani" (Isteni csodák).
A kérdés az, hogy ha nem akarja Isten, hogy tudjuk az igazságot, akkor mi a célja velünk? Mi végre az ember?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!