Végül is ki pusztíthatta el Sodomát és Gomorát? - Az Atya vagy a Fiú?
Elég sokan beszélgettek vele, könnyebb lenne, ha idéznéd szövegkörnyezettel együtt.
1Móz 19:1 "A két angyal estére Sodomába érkezett..."
1Móz 19:12-13 "A férfiak [a két angyal] akkor ezt kérdezték Lóttól: Ki van még itt, aki hozzád tartozik? Vődet, fiaidat és leányaidat meg mindenedet, ami a tied a városban, vidd el erről a helyről! Mert MI [a két angyal] el fogjuk pusztítani ezt a helyet, mivel eljutott az ÚRhoz az a nagy jajkiáltás, amelyet okoztak. Az ÚR azért küldött bennünket, hogy elpusztítsuk a várost."
1Móz 19:24 azt írja, hogy az Úr pusztította el a városokat, ami nyilván arra utal, hogy ő küldte a két angyalt. A végrehajtó a két angyal volt.
üdv Stefán
Megnéztem, de nem tudom. Bár van tippem, de nem akarok hülyeséget mondani. Érdemes lenne utána nézni, hogy mit mond erről Rózsa Huba, aki az egyik legnagyobb szaktekintély ebben a témában.
13 Nem vitatom, hogy az angyalok is részt vettek a pusztításban de ki volt az az Úr aki előre küldte őket?
14 Szerintem nyugodtan mondhatod a tippedet is.
A Biblia azt mondja, hogy Sodoma és Gomora története előképe a végítéletnek! "És ha Sodoma [1 Móz. 19,24. 25.] és Gomora városait elhamvasztotta, végromlásra kárhoztatta, például tévén azokra nézve, a kik istentelenkedni fognak;" 2 Pét. 2,6
Ennek fényében pedig nagyon elgondolkodtató, hogy ki hajthatta azt végre, mert a párhuzamnak érvényesnek kell lennie a végítélettel is.
Arról a Biblia meg ezt mondja: "Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az [Mát. 25,31-46. Csel. 17,31.] ítéletet egészen a Fiúnak adta;" Ján. 5,22
Vannak olyan nézetek, mely szerint, ha Isten megjelenik, akkor a Fiút látjuk mindig. Bár ezt nem igazolja azt, hogy a Fiút se láthatjuk teljes dicsőségében, hiszen az pont olyan, mint az Atyáé.
Nekem mondjuk az is elég jelképes, amikor Ábrahámnak három alak képében jelenik meg Isten.
"Nekem mondjuk az is elég jelképes, amikor Ábrahámnak három alak képében jelenik meg Isten."
Akkor szerinted Sodoma és Gomora pusztulása sem történt meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!