Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az önkielégítés bűn a kereszté...

Az önkielégítés bűn a kereszténységben?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor hallottam, hogy ez bűnnek számít ti mit tudtok/gondoltok erről?

2020. nov. 30. 00:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
41%

A Biblia szerint nem bűn.

És már tényleg legalább 15-ször volt a kérdés.

2020. nov. 30. 08:12
 12/16 Mansour ***** válasza:
71%

"Nem lenne jobb esetleg Istenhez (Biblia) fordulni a válaszért, mint emberekhez, akik nem tudják megkülönböztetni a bal kezüket a jobbtól?"

Én is ezt tudom javasolni. Csak hozzátenném, hogy bizonyos fogalmaknak (elsősorban a paráznaság fogalmának) jobban utána kell nézni az eredetiben használt görög, illetve héber szavak jelentése alapján, mert itt szokott félremenni az értelmezés.

2020. nov. 30. 09:55
 13/16 anonim ***** válasza:
43%

A paráznaság az a házasságtörés.

Ennyi.

2020. nov. 30. 10:09
 14/16 anonim ***** válasza:
70%
Mondjuk más kérdés, hogy jóformán ami jó az mind rossz vagy bűn a biblia szerint.
2020. dec. 1. 04:34
 15/16 anonim ***** válasza:
85%
Nem az.
2020. dec. 1. 10:13
 16/16 anonim ***** válasza:
64%
Ha már csak kívánsággal tekintesz egy asszonyra, az is bűn. Akkor az önkielégítés mi lenne? Bűn. De aki nem hisz Jézusban, nem fogadja el Őt, annál lényegtelen. Mert tökmindegy, hogy valaki egy, vagy harminc bűn miatt lesz távol Istentől a halál után. De a jó hír, hogy ha megtér még az életben, akkor üdvözül a halál után!
2020. dec. 3. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!