Hogyan táplálta az angyal (Keresztelő) Jánost és mi az angyal neve?
Eközben Zakariás ismét papi szolgálatát teljesítette Jeruzsálemben. A feldühödött Heródes megparancsolta, öljék meg, ha nem adja ki a fiát. „Ti megölhetitek a testet, de az Úr magához fogadja az én lelkemet” – volt a próféta válasza. A templom és az oltár közt ölték meg, vére a márványra folyt és megkövült.
Meggyilkolása után negyven nappal meghalt Erzsébet is. János a barlangban maradt és egy angyal táplálta, amíg már a nép elé léphetett.
Forrás: [link]
Én elolvastam. Amiről te kérdezel az legendárium címszó alatt szerepel, tehát nincs benne a Bibliában. Lehet, hogy valami legenda vagy apokrif irat összemosta a két Zakariást, de én sem hiszem, hogy az a Zakariás, akiről Jézus beszél a Bibliában, ugyanaz, mint János apja.
A kérdés kapcsán pedig annyit, hogy az első válaszoló bár sokszor trollkodik, de most igazából annyira nem tette. A Biblia valóban úgy ír Jánosról, mint aki mézen és sáskákon élt. Ez az elterjedt nézet, ez szerepel az összes fordításban is, de azt halottam, hogy a szó ami használva van, másodjelentésében rügyet is jelenthetett, ezért egyesek arra gondoltak, hogy talán, igazából mézen és rügyeken élt. De, megmaradva az általános vélekedéseknél mézen és sáskákon élt. A mózesi törvények tiltották a szárnyas rovarok megevését, kivéve a sáskákat. "Minden négy lábon járó, szárnyas kisebb állat legyen utálatos számotokra! Csak azt ehetitek meg az összes kisebb, négylábú szárnyas állat közül, amelyiknek felül a hátsó lábain combjai is vannak, s így szökdécselni tud velük a földön. Ezeket ehetitek meg közülük: a különféle vándorsáskákat, kövisáskákat, lombsáskákat és ugrósáskákat. Minden egyéb kisebb, négylábú szárnyas állat utálatos számotokra."3Móz 11:20-23 "János teveszőr ruhába volt öltözve, derekán bőrövet viselt, sáskát evett és vadmézet." Márk 1:6 Ezt vetik később Jézus szemére, hogy miközben János elvonulva, aszkézisben élt és kint a pusztában prédikált, hogy hogy ő a városokban mászkál és leül még a vámszedőkkel is enni. "Mert eljött János, aki nem eszik, és nem is iszik, és ezt mondják: Ördög van benne! Eljött az Emberfia, aki eszik és iszik, és ezt mondják: Íme, falánk és részeges, vámszedők és bűnösök barátja! De cselekedetei által nyert igazolást a bölcsesség." Máté 11:18-19
Igen, azt láttam én is, hogy az a rész nem a Bibliából volt, de arra lettem volna kíváncsi, amit ott említett a Wp cikkíró.
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!