Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallási összejövetelen hogyan...

Vallási összejövetelen hogyan barátkozzak?

Figyelt kérdés

Ma este voltam Hálaadáson. Nyugat-Európában élek.

Volt közös vacsora, ima stb.

Első alkamam volt és annak ellenére, hogy előtte már beszéltem néhány taggal, kb úgy ültem az asztalnál mint egy kuka.

Alig jött oda valaki beszélgetni velem.

20-30 éves vallásos fiataloknak volt szervezve.

Kb 40-en lehettünk max.

Hogy kell barátkozni?

Enyhén autista vagyok. Nem értek az emberekhez.

2020. nov. 26. 23:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Miért akarsz barátokat?
2020. nov. 27. 00:06
 2/8 anonim ***** válasza:

"Miért akarsz barátokat?"

LOL ez a kerdes ;-D

2020. nov. 27. 01:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Nálatok nem tombol annyira a koronavírus járvány, mint a világ egyéb tájain? Pontosan hány fő létszámig van gyülekezési jogotok?

Nem lehetséges, hogy zavar a TÚL KEVÉS létszám - és alig "vesznek észre"?

Hátha az utánam válaszolók közül AKÁR TÖBBFÉLE MEGOLDÁST is javasolnak a számodra. Esetleg saját tapasztalatok, példák alapján.

2020. nov. 27. 06:52
 4/8 A kérdező kommentje:

Teljesen legálisak itt a vallási összejövetelek.

Azért akarok barátokat mert nem sok embert ismerek ebben az országban.

2020. nov. 27. 09:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg azért nem ment oda senki hozzád, mert ők is nehéznek találják az ismeretlenekkel való kapcsolatfelvételt, és a kényelmesebb utat választották: "Menjen oda ahhoz a vendéghez valaki más."

Szerintem ne sokakkal akarj egyszerre barátkozni, hanem egy vagy két emberrel, pl. keresd meg azokat, akikkel már beszéltél korábban.

De az is felmerült bennem, hogy az a hely, ahol nem fogadják szeretettel a vendéget, és senki nem akar kilépni a kényelmi zónájából, az egy jó hely-e. Mert van esély rá, hogy nem egy jó hely. Van esély rá, hogy idővel összebarátkozol néhány emberrel ebbeől a közösségből, de szerintem a fő cél abban, hogy egy keresztény közösséghez tartozzál, az kellene legyen, hogy minél jobban megismerd Istent, és megismerd az üdvösség útját. Olyan közösséget, ahol a tagok ebben tudnak segíteni, szerintem nehéz találni, és nem biztos, hogy rögtön az első közösség, amibe belefutsz, az egy ilyen közösség, lehet, hogy tovább kell keresni.

üdv Stefán

2020. nov. 27. 11:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Attól, hogy ez vallási összejövetel ne úgy kezeld mert ez a tudat feszélyezhet. Rendes baráti társaságként gondolj, az se zavarjon, hogy új vagy, ilyen összejöveteleken mindig vannak új emberek.

Azt, hogy külföldi vagy próbald magad mellé fordítani, hiszen már alapból ott van egy csomó-csomó téma lehetőség a különbségekről hasonlóságokról szinte bármilyen témában, legyen az a kaja, ti otthon hogy csináljátok stb.

Én tuti rakerdeztem volna mi ez a hálaadás honnan jött minek adnak hálát, meg akkor is ha tudod, de több részletet megtudhatsz és erről szívesen beszélnek, de legalább nem úgy ülsz ott mint a kuka.

Persze lehet pont az volt a baj, hogy magyar vagy, ezért inkább tartották veled azt a kis bizonyos távolságot ezzel nem tudsz mit csinálni, személyfüggő ha valaki nem olyan befogadó mentalitású.

2020. nov. 27. 11:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Itt mindenki külföldi kb ebben a csoportban.
2020. nov. 27. 12:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia,

Valoban orszagtol, felekezettol es alkalomtol is fugg.

Elso vagy masodik alkalommal ne varj semmit. Ha tobbszor elmesz mondjuk istentiszteletre / misere, egy ido utan ismeros lesz az arcod, odabolintanak, vagy radmosolyognak. Mosolyogj vissza, esetleg koszonj baratsagosan. Esetleg megkerdezik a neved.

En megvarnam, mig megszolitanak es arra valaszolnek, amit kerdeznek. Ehhez ido kell.

Pl. romai katolikusok altalaban nem nagyon szoktak baratkozni mise elott / utan. Amerikai evangelizalo kisegyhazaknal elofordul, hogy mar amint belepsz elso alkalommal, odamennek es udvozolnek, mert erre elore gondolnak, es kijelolnek valakit.

Igazabol jo lenne, ha a lelkesz / pap venne eszre es 2-3 alkalom utan megszolitana. Ha vele valtasz par szot, batrabb leszel a tobbiekkel is. De lelkeszek kozott is vannak nehezebben oldódók, vagy ha sokan vannak es nyuzsognek korulotte, akkor nem jut oda hozzad.

A tobbiek kozott is talan vannak, akik szeretnenek veled beszelgetni, de ok se nagyon mernek. :-)

Mindenkeppen adj idot, jarj rendszeresen, es ha semmikepppen nem megy, keress mas helyet. Vannak beklikkesedett tarsasagok, gyulekezetek, akik nagyon jol elvannak, ahogy vannak ...

2020. nov. 27. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!