Szerintetek igaz, hogy mi választjuk a sorsunkat és előre el van döntve a jövőnk ?
Igen.
Ami neked van az sorskönyv. A saját tudatalattidból jön.
Nem. A jövőd rajtad múlik, ellenben milyen jog alapján kér számon Isten.
A "sorsodat", magad irányitod, szabad akaratod van ebben. A Tetteidért felelős vagy. Ha eleve igy döntött valaki az életedről, nem lehetne száon kérni.
"Ilyen volt, hogy gyerekként hogy nem ettem jól, hogy ne hízzak"
Annyiban pontosítanálak, hogy akkor eszik az ember jól, ha nem hízik el, nem lesz dagadt.
"Most a súlyom miatt rengeteg negatív következmény jár"
Egyél kevesebb diszacharidot (cukor), egyél helyette összetett szénhidrátot. Figyelj a makrókra, és ha fogyni akarsz, legyél kalóriamínuszban.
Van, ami előre el lett döntve: pl. miért pont ideszülettünk, miért pont most, miért nem 300 évvel korábban?
De alapvetően a tetteinkért mi vagyunk felelősek. Tehát, ha én most felállok és kirabolom a sarki bankot, az nem azért van, mert ezt írták meg, hanem mert én szabadon így döntöttem.
"...hogy mi választjuk a sorsunkat és előre el van döntve a jövőnk ?":
Nehéz kérdés:
Van egy neveltetési stílus, amit adnak a szülők, ezek belénk táplálódik az alaptermészetünk mellé. Amikor serdülők leszünk, kezd kinyílni a világ körülöttünk, tehát másként kezdünk el nézni a társadalomra, van, hogy tanulunk valamit, van, hogy nem.
Így nézve elindul egy utunk a világban, amiben, ha csak hagyjuk magunkat úszni az árral, akkor valóban mi választjuk a sorsunkat, így előre el van döntve a jövőnk is vele.
De ha mi ebbe beleavatkozunk, mert érezzük, hogy mást, máshogyan kellene cselekednünk, akkor változtatunk rajta egy másik útra, ami innen nézve egy változtatott út, és mégis mi választottuk, és lényegében ez a változtatott út is vezet valahova, tehát előre el van ez is döntve valahol, valahogyan.
Nem biztos, hogy helyes az elgondolásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!