Mi a véleményetek a házasság előtti szeretkezésről?
A vallások szerint bűn, mert az ember tisztátalanná, paráznává teszi magát vele. Ezt az álláspontot a hívők egy része betartja, a másik része meg nem.
A "világi emberek" szerint viszont - ilyen vagyok én is - semmi baj nincs vele, ha mindkét fél akarja a dolgot. Sőt manapság a szex a komoly párkapcsolat egyik alapja.
Szerintem felesleges erről vitát nyitni, mert aki elkötelezi magát a vallás mellett, az megtartja annak előírásait. Aki meg nem vallásos, az nem foglalkozik vele.
4es, ez jó volt :D
Azt gondolom, hogy a megfelelő házasélethez elengedhetetlen, hogy szexuálisan is klappoljanak a dolgok. Ez egy igen komoly rész a párkapcsolatoknak, ergo ha nem jó az "együttlét", akkor kihűl a házasság.
Marad a barátság, mert akivel jóban vagyok, de nem dugom meg, az barát.
Isten nem hiszem, hogy ezt akarja.
Régebben , mivel nem volt védőeszköz, de betegségek igen, így akarták a Bibliások kivédeni a fertőzéseket, hogy keveset szabad szexelni, azt is azzal, aki a házastársunk.
Ma már óvszerrel szexelni nem bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!