Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan terjed az a hamis...

Honnan terjed az a hamis tanítás, hogy egy kereszténynek jó szívűnek kell lenni?

Figyelt kérdés
Ha nem hisz Isten fiába, akkor el fog veszni. Ha hisz benne, bármilyen gonosz is megmenekül. Jézus az egyetlen út...

2020. nov. 21. 14:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Én személy szerint nem szeretem a rossz szívű embereket, ahogy tudom kerülöm. Kevélyek, züllöttek, csúnyán beszélnek. Olyanok, mint amikor Mózes kihozta a népet Egyiptomból, magukra hagyta, míg felment a hegyre. Megharagudott rájuk Isten és bolyongtak a sivatagban 40 évig, míg ez a nemzetség elmúlt. Ebből arra lehet következtetni, hogy azért Isten sem nagyon rajongott értük.
2020. nov. 21. 17:44
 12/15 anonim ***** válasza:
Azért ez nem teljesen így van.
2020. nov. 21. 19:05
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

János apostol:

7Szeretteim, szeressük egymást, mert a szeretet Istentől van. Mindaz, aki szeret, Istentől született és ismeri az Istent. 8Aki nem szeret, nem ismeri az Istent, mert az Isten szeretet. 9Isten szeretete abban nyilvánult meg, hogy egyszülött Fiát küldte a világra, hogy általa éljünk. 10A szeretet ebben mutatkozik meg: nem mi szerettük Istent, hanem ő szeretett minket, és elküldte Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. 11Szeretteim, ha Isten így szeretett minket, nekünk is szeretnünk kell egymást.

2020. nov. 21. 21:33
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem hamis tanítás. Az viszont hamis, hogy a jószívűség önmagában elegendő volna.
2020. nov. 22. 02:50
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem másolom be, mit mondott Jézus az utolsó ítéletről, mert hosszú:

[link]

2020. nov. 22. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!