Miért gondolod, hogy a mennyben annyira jó lesz?
Már többször volt hasonló kérdés.
Igazából azt sem lehet tudni, hogy mi értelmeset lehet az örökkévalóságig csinálni, vagy hogyan tud ehhez alkalmazkodni az ember véges agya és emlékezete.
"Miért gondolod, hogy a mennyben annyira jó lesz?"
Semmiért, mivel ez csak időleges. Új testben új Földön fogunk élni, ahogy a Biblia írja
"A boldog mennyország önellentmondás. Ha vannak szeretteid akik nem juthatnak be, nélkülük képtelen lennél a teljes boldogságra."
Igaz is, meg nem is. Pár szempontot még figyelembe vehetnél. El kell fogadni, hogy néhány szerettünk az elkárhozást választotta, és nekik kínszenvedés lenne az örök élet.
Másik szempont: Isten is tudja ezt, és hittel bízom benne, hogy talál valami megoldást. Olyat, amit el sem tudunk képzelni.
Így már bőven nem ellenmondás
A Biblia nem ír olyat, hogy Új testben új Földön fogunk élni. Ez csak jehovás kitaláció.
Dubitusnak igaza van. Miért úgy képzelik el az emberek a mennyországot, hogy hopp felkelt az ember és azzal a tudattal folytatja, mint halála előtt?
Egy dolog lesz a mennyben, Isten közvetlen jelenléte, ami boldoggá teszi az embert, nem a rokoni kapcsolatok stb.
Érdekesek a válaszok. Hogyan lehetnék ÉN boldog attól, hogy együtt vagyok istennel? Ismerek olyanokat akik képesek erre de ők rengeteget gyakorolnak. Nem csak a tetteiket, szavukat, beszédüket ellenőrzik, de naponta több órán át figyelnek befelé és hallgatják istent. Az aki csak azt mondja, hogy van isten és próbál jó ember lenni, az ebben a világban ahol van isten és minden oké ott hogyan tud ezzel megelégedni? Aki nem elég bölcs az nem elég bölcs. Az ember nem veti le minden fájdalmát csak azért mert ott van isten. Első kérdése az lenne isten felé, hogy ez az egész “élet” dolog mire volt jó a földön? Legalábbis én biztos megkérdezném. Ott van az a kérdés is, hogy “atyám a sok világ közül amit teremtettél miért ide hoztál engem” például... Mert gondolom mindennek van oka. Mi értelme a körforgásnak? (Pokol-föld-menny) Mi értelme? Oka? Célja van a szenvedésnek?
Az nekem nem elég, hogy isten szeret én meg elolvadok. Szóval értitek. Nem is logikus. Minden tisztelettel.
Kérdező: ide nem gondolkodó emberek jönnek.
Nézd csak meg a pontozást.
Ide gyűlölködő és ítélkező emberek jönnek.
Mondjuk ők nem is fognak a mennyekbe jutni, szóval nekik teljesen mindegy, hogy mi lenne ott.
"A Biblia nem ír olyat"
Ez mondjuk tényleg érdekes dolog.
Ugye Ádámék a Földre lettek teremtve. Ez világosan benne van a Bibliában.
Ráadásul az eredeti terv szerint örökké itt éltek volna. Nem a mennyekben. Szó nem volt arról, hogy valaha is oda kerülnek.
Jó, de attól még mennyek léteznek, a Biblia beszél róluk. Akkor minek, ha nem oda kerülnénk? Eleve nem kerülnénk sehova, a Földön élnénk örökké, ha nincs a kígyó.
Mondjuk nem ez az egyetlen ellentmondás benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!