Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik keresztény ágazatból...

Melyik keresztény ágazatból van a legtöbb ?

Figyelt kérdés
Én úgy olvastam kb 50% katolikus van Magyarországon.. 25% református ..10% hit gyülis.. 5% Jehovista, 9% evangélikus.... ! Szerintem a református, és katolikus, evangélista a legjobb, baptisták is jók. De a Hit gyülit és a jehovistakat bekellene tiltani mert szörnyű szekták. Orosz országban is be tiltottak
2020. nov. 19. 17:11
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Nem jók a számok, a valóságban így néz ki a legutóbbi adat:

Katolikus 39%

Református 11,6%

Evangélikus 2,2%

Baptista 0,2%

Hitgyülis 0,2%

Jehovások 0,3%

Nem hiszem, hogy bárkit be kellene tiltani, annak nincs sok értelme. Viszont nem árt felhívni a figyelmet olyan szekták veszélyeire, int a Jehova tanúi vagy Hitgyüli. Utóbbival probléma, hogy a jelenlegi kormányzattal erőteljesen összejátszik.

2020. nov. 19. 18:08
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Egyet értek reformátusként. Nincs problémám a katolikus emberekkel, az evangélikusokkal és baptistákkal pláne nem. De nem azt jelenti kereszténynek lenni amit a hit gyülisek és a jehovások csinálnak.
2020. nov. 19. 18:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

1. ket kulon szamrol irtok - a kerdezo a vallasosokon beluli szamokat mondja, 1-es az ossznepesseget, amibe beleszamoljak a nem vallasosakat

az biztos, hogy a romai katolikusok vannak a legtobben Magyarorszagon, masodik helyen a reformatusok

en (vallasosokon belul) 80% katolikust tudok, 15-18% reformatust es 3% evangelikust, de 2021-ben nepszamlalas lesz, ahol aki akarja, megmondja minek vallja magat

viszont ott rengetegen lesznek, akik valaminek ugyan valljak magukat, mert annak kereszteltek oket, de nem hisznek es nem jarnak templomba

2. vallasszabadsag van, igy szerencsere nem tiltanak be vallasokat

az, hogy neked melyik szimpatikus, az mas kerdes - ha nem szimpatikus, akkor nem mesz oda

vilagviszonylatban is a romai katolikus a legnagyobb lelekszamu vallas

2020. nov. 19. 18:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Úgy se jön ki, én is gondoltam már erre. Ezért találtam jobbnak leírni a teljes népességen belül. Ráadásul az általad írt számítás nem tud mit kezdeni azokkal, akik vagy nem nyilatkoztak, vagy felekezeten kívülinek vallották magukat.

Egyébként a te számaid is nagyjából megfelelnek az általam írtaknak.

2020. nov. 19. 18:31
 5/7 anonim ***** válasza:
67%

Könyörgöm, a jehovásokat ne számítsuk már a keresztények közé!

Amúgy a görögkeletiek hol vannak? Talán több joggal tartjuk őket kereszténynek, mint a jt-t.

2020. nov. 19. 19:47
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk nem tudom miért lettem ennyire lepontozva, csak a ksh-ból másoltam ki a hivatalos adatokat. Röhej....
2020. nov. 19. 19:48
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
# 5 Egyet értek.
2020. nov. 19. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!