Melyik keresztény ágazatból van a legtöbb ?
Nem jók a számok, a valóságban így néz ki a legutóbbi adat:
Katolikus 39%
Református 11,6%
Evangélikus 2,2%
Baptista 0,2%
Hitgyülis 0,2%
Jehovások 0,3%
Nem hiszem, hogy bárkit be kellene tiltani, annak nincs sok értelme. Viszont nem árt felhívni a figyelmet olyan szekták veszélyeire, int a Jehova tanúi vagy Hitgyüli. Utóbbival probléma, hogy a jelenlegi kormányzattal erőteljesen összejátszik.
1. ket kulon szamrol irtok - a kerdezo a vallasosokon beluli szamokat mondja, 1-es az ossznepesseget, amibe beleszamoljak a nem vallasosakat
az biztos, hogy a romai katolikusok vannak a legtobben Magyarorszagon, masodik helyen a reformatusok
en (vallasosokon belul) 80% katolikust tudok, 15-18% reformatust es 3% evangelikust, de 2021-ben nepszamlalas lesz, ahol aki akarja, megmondja minek vallja magat
viszont ott rengetegen lesznek, akik valaminek ugyan valljak magukat, mert annak kereszteltek oket, de nem hisznek es nem jarnak templomba
2. vallasszabadsag van, igy szerencsere nem tiltanak be vallasokat
az, hogy neked melyik szimpatikus, az mas kerdes - ha nem szimpatikus, akkor nem mesz oda
vilagviszonylatban is a romai katolikus a legnagyobb lelekszamu vallas
Úgy se jön ki, én is gondoltam már erre. Ezért találtam jobbnak leírni a teljes népességen belül. Ráadásul az általad írt számítás nem tud mit kezdeni azokkal, akik vagy nem nyilatkoztak, vagy felekezeten kívülinek vallották magukat.
Egyébként a te számaid is nagyjából megfelelnek az általam írtaknak.
Könyörgöm, a jehovásokat ne számítsuk már a keresztények közé!
Amúgy a görögkeletiek hol vannak? Talán több joggal tartjuk őket kereszténynek, mint a jt-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!