Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hívők tudják, hogy mi...

A hívők tudják, hogy mi Isten? Vagy "vaktában" hiszik a létét?

Figyelt kérdés
2010. aug. 10. 13:02
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Tudni senki nem tud semmit a vallással kapcsolatban.

A hívők - köztük én is- azt tartják istennek, amit a maguk logikája, tapasztalata és világismerete révén annak vélnek.

Gyerekként jóságos mikulásnak, kamaszként kitalációnak, aztán ha hiszel, akkor az évek előrehaladtával egyre inkább látod, elmének, a mindenségnek, egy szubsztanciának... igazából nagyban függ az egyéntől is.

ami azonos,az, hogy úgy gondolsz bármilyen istenre, mint valamilyen felsőbb hatalmú lényre, akitől a világ ered.

2010. aug. 10. 13:30
 2/25 anonim ***** válasza:

istenre sok nézőpontból lehet tekinteni.

van akinek az az Isten,hogy másoknak elhiszi amit ők állítanak róla.a szervezett vallások erről szólnak.

sokan vannak akiknek egyéni elképzelésük van istenről,pl.nekem is mert a keresztény Isten nem bizonyult elég hitelesnek számomra.

és talán meglepő de az ateisták is istenben hisznek csak mások a fogalmaik róla.

én azt látom a keresztény vallásnál,hogy csak egy bizonyos részt látnak az egészből.valaki megtér,mert rájön,hogy kilátástalan az élete,és örül,hogy befogadják valahova és magába fogadta az Úr Jézus-t,de ha valaki mélyebben meg szeretné érteni a saját életét,szeretne fejlődni,nemcsak ismételni valamit,annak kevés az,hogy valamit elhitetnek vele,és slussz passz nincs semmi más csak az amit a vallása tanít neki.

2010. aug. 10. 14:17
 3/25 anonim ***** válasza:
Olvasd el: [link]
2010. aug. 10. 15:54
 4/25 anonim ***** válasza:

"A hívők tudják, hogy mi Isten? Vagy "vaktában" hiszik a létét?"

Igen. Jézus Krisztus Urunk kinyilatkoztatta. Jézusnak ez volt a feladata, mert nélküle vaktában hinnénk Isten létét.

2010. aug. 10. 16:09
 5/25 anonim ***** válasza:
A vakhit Richard Dawkins kitalációja. A Biblia szerint: A hit a nem látott dolgokban való MEGGYŐZŐDÉS. Továbbá a bölcsesség és a tudás nagyon fontos. Én ateista háttérből jövök, és ha nem lennék meggyőződve Isten létében, nem választottam volna magamnak olyan vallást, mint a kereszténység, hiszen túl magasak a morális elvárások. De ahogy az lenni szokott, Istent nem ott találtam meg ahol számítottam rá, hanem egész máshol....
2010. aug. 10. 17:08
 6/25 anonim ***** válasza:
szerintem mi ostoba halandók nem tudjuk felfogni Hogy"mi sten
2010. aug. 10. 20:01
 7/25 anonim válasza:
egy kérdés a kérdezőnek....ha a kamion alá fekudsz,honnan tudod hogy fáj?,lehethogy nem fáj ezt is csak vaktában hiszed el..mert némely emberek átélték..tévében láttad......olvastál róla?...........Mi,hívők ugyan így hiszünk Istenben ...átélték a találkozást vele,tévében láttunk filmeket(passió,jézus élete stb.),és bibliát olvastunk......a válasz igen,tudjuk kiben hiszunk...a mindenható Atyában ,A legszentebbb szentháromságbn..
2010. aug. 10. 23:27
 8/25 A kérdező kommentje:

A kérdés nem a létezésére irányult. :)

köszi az eddigieket, várom a többi választ. :)

Tehát tudják mi Isten? Hol van? S mi a lényege?

2010. aug. 12. 19:44
 9/25 anonim válasza:
Hol van??? nem biztos, hogy csak az létezik, amit látunk, vagy amit kézzel meg lehet fogni.. Istenről rengeteg dolgot lehet írni/beszélni.. Olvasd el a Bibliát, és minden kérdésedre megkapod a választ!
2010. aug. 16. 11:45
 10/25 A kérdező kommentje:

11:45. :)

köszi a tanácsot, de a Biblia nélkül is hozzá lehet jutni a válaszokhoz. :)

a kérdés még mindig adott. Mi Isten? Vagy akár mi az ember? Mi a legpontosabb megközelítés?

válaszokat előre is köszi.

2010. aug. 16. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!