Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed??

Mi a véleményed??

Figyelt kérdés
A nagy mamám azt mondta minden bibliai parancsolatot nem lehet be tartani csak az a lényeg embernek kell lenni emberek vagyunk és nem szentek. Csak szeretni kell egymást, tisztelni, békességben élni de a magán életbe bulizni kell, kirándulni szórakozni, mert ha teljesen meg tagadod A világot olyan mint csak léteznél és elő halott lennel hogy csak dolgozni jársz hétvégén meg gyülekezet!
2020. nov. 10. 05:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Fura teológia az, ha azt állítod, hogy még akkor sem leszel bűntelen, ha betartod az összes parancsot. :)

És szerintem rajtad kívül mindenki érti azt, amit írok.

Mellesleg, ha valaki bűnt követ el, akkor parancs ellen vét. Aki megtartja a parancsot, az összeset, az bűntelen. Ez egyszerű logika. De a Biblia szerint nincs bűntelen ember.

2020. nov. 10. 11:29
 12/15 anonim ***** válasza:

Miebben a Fura? Jézus első követői is betartották azt, amit elkellett végezniük, még sem váltak tökéletessé, és bűntelenné. Sőt irva van, hogy maguk is gyakran követtek el hibát a szolgálatuk alatt.

Senki nem mondhatja, hogy nem tettek meg minden tőlük telhetőt, a körülményeikhez képest.

Egyébként, szerintem ott van a hiba a megértésedben, hogy nem tudod mi a "parancsolat", vagy is mit foglal magában, mi az amit meg kell tartani.

2020. nov. 10. 11:34
 13/15 KZitus ***** válasza:

9-es Cica

Hű ha! A Biblia nem állítja fel szabályok végeláthatatlanul hosszú listáját. Ehelyett inkább alapelveket fektet le, amelyek nem megterhelők vagy elnyomók. Jézus Krisztus ezt a kedves meghívást intézte kortársaihoz: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok és meg vagytok terhelve, és én felüdítelek benneteket. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű” Máté 11:28, 30.

János, Krisztus apostola ezt írta le nekünk: „Az Isten szeretete azt jelenti, hogy megtartjuk a parancsolatait; a parancsolatai pedig nem megterhelőek” 1János 5:3.

Pál apostol, az első ember egyik leszármazottja, ezt írta: „én testi vagyok, eladva a bűn alá” Róma 7:14.

Nincsen ember, aki ne vétkezne, Pál apostol is vétkezett,olvashatsz erről a Bibliában, és Krisztus többi követői is. De ettől még Krisztus a barátainak nevezte őket.

lehetne neked is ez a célod? akkor örök élet kilátása vár rád itt a földön :-) - erről ír a Biblia. Csodálatos reménység!

2020. nov. 10. 11:40
 14/15 anonim ***** válasza:

Mi arról beszélgetünk, hogy a nagyi szerint nem lehet betartani az összes parancsot. Ezt most alá is támasztottad.

Meg arról, hogy a nagyi szerint a kérdező ne éljen besavanyodott életet. Ennek az igazát is igazoltad. Köszönöm.

2020. nov. 10. 11:48
 15/15 anonim ***** válasza:

"Mi a véleményed??"

Én inkább Jézus és Pál apostol életviteli tanácsait fogadom meg. Sokkal jobban járok

2020. nov. 10. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!