Mi a véleményed??
A véleményemnek Isten szavával kell egyeznie, hiszen a Biblia a mérvadó. Isten nem vár el semmi olyat, amit nem lehet betartani.
Érdekelne, hogy az emberek némelyike, igy a Nagymamád, vajon Mit gondol a Bibliáról? supán csak egy könyvnek tartja a sok közül, vagy Isten szavának tekinti, mint ami útmutató, a keresztény élethez?
Nézzük mit mond Isten a szaváról:
(2Timóteusz 3:16, 17) 16 A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos. 17 Így az Isten embere teljesen képesített, és minden jótettre hiánytalanul felkészített lesz.
(Ézsaiás 48:17) . . .„Én, . . .vagyok a te Istened,...aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell.
18 Bárcsak odafigyelnél a parancsaimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai.
Ha lehetetlen lenne a kérései szerint élni, logikus, hogy nem kérne olyat.
Jézus, és az első követői is bizonyitották, hogy nem volt lehetetlen betartani Isten kéréseit.
Kérdező, neked írom az ötös válasz miatt:
Igen, lehetetlen. A Biblia azt írja, hogy NINCS bűntelen ember, az ötös választ egy jehova tanúja adta, akinek az a kényszerképzete, hogy lehet bűn nélkül, ezzel is szembe megy a Bibliával. Hagyjuk meg a saját hitében, te pedig nyugodtan hidd el nagyidnak, hogy valóban képtelenség teljesen bűn nélkül élni, ezért született a szeretet parancs, amit ő jól meg is fogalmazott. De azért gondolkodj el rajta, hogy mit is jelent szeretni a másikat és mit jelent úgy élni, hogy ne okozz másnak kárt, akár lelkekben sem.
Kedves Cica.
Én nem a büntelenségről beszéltem, hanem Isten kéréseinek betartásáról.
Érthetetlen számomra, miért mosod a két dolgot össze?
Ha elolvastad volna a Bibliából idézett szavakat, és elgondolkodtál volna ezeken, akkor nem beszélnél az Irás ellen.
Nem ellenem támadsz ezzel, hanem Isten és a szava ellen.
Azzal, hogy megteszed azt amit Isten kér, még nem leszel büntelen.
A bűntelenséget, nem lehet tettekkel eltüntetni. Ami nem jelenti azt, hogy akkor nem is kell megtenni, amit kér Tőlünk.
PL: Ha nem élsz paráznaságban, nem lopsz, nem hazudsz, nem gyilkolsz, stb, még nem lettél tökéletes és bűntelen. Valamit nagyon félreértesz, és félremagyarázól. Ezt a tökéletes bűntelen állapotot, a Messiás ezer éves uralma végén érik el azok, akik ott lesznek Isten új rendjében.
Tökéletesen és bűntelenül, senki nem fog átjutni, mert akkor minek az ezer év?
A különbség az, hogy Isten nem a vétkeket nézi, hanem azt, hogy megteszed-e azt amit Kér, plyat pedig nem kér amit a Tökéletlenség miatt nem tudnál megtenni.
(Zsoltárok 130:3) 3 Ha a vétkeket néznéd, ó, Jah, ó, Jehova, akkor kicsoda maradhatna meg?
(1Sámuel 15:22) . . .Jobb az engedelmesség az áldozatnál, . . .
(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megteszitek, amit parancsolok nektek.
(1János 5:3) 3 Mert ha szeretjük Istent, megtartjuk a parancsait. A parancsai pedig nem megterhelőek,
Tedd helyére a gondolataidat, a Biblia tanitása alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!