Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnál miben merült ki a...

Jézusnál miben merült ki a büntelen élet fogalma?

Figyelt kérdés

2020. nov. 9. 12:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%
Soha nem követett el semmilyen bűnt, még gondolatban sem
2020. nov. 9. 13:31
 12/20 anonim válasza:
47%

Jézus - Wikipédia

Jézus Krisztus, a megtestesült Ige, az emberekhez küldött ember tehát „Isten igéit mondja" (Jn 3,34), és véghez viszi az üdvözítő művet, melyet az Atya bízott rá, hogy megtegye (vö. Jn 5,36; 17,4)

"az emberekhez küldött ember"

Na most akkor ember volt vagy nem?

Tudom, nem hivatkozási alap a Wikipédia, ráadásul azt sem tudni ez melyik hálózat, melyik sokadik másolata, de ha ezt írja egy nyomtatott Biblia is, akkor a kérdés adott.

Ember volt? Most is az?

2020. nov. 9. 14:17
 13/20 anonim ***** válasza:
8%

"Soha nem követett el semmilyen bűnt, még gondolatban sem"

Azért a fügefa és a disznók megölése, az legalábbis vétség volt.

Az árusok szétkergetése és árujuk megrongálása is.

2020. nov. 9. 14:32
 14/20 anonim válasza:

Ha szabad akaratból történt volna, még igaz is lehetne. Ennél bonyolultabb a történet.

Majd ha megvan a FORRÁS, akkor lehet gyűlölködni.

BŰNBAK gyártásból elég lesz.

2020. nov. 9. 14:40
 15/20 anonim ***** válasza:

"Azért a fügefa és a disznók megölése, az legalábbis vétség volt."

Nem, mert ezek nem személyek, illetve a démonizált testeket pusztította el, szóval igencsak nem volt ez bűn. Ugye olvastad a történetet?

"Az árusok szétkergetése és árujuk megrongálása is."

Ez sem, mert törvény szerint cselekedett, ráadásul ezzel prófécia is teljesedett.

Ne feledjük, hogy a törvény betartása és a szankciók teljesítése nem bűn. Tudtad, hogy a hóhért a kivégzés után nem ítélik el emberölésért?

2020. nov. 9. 16:17
 16/20 anonim ***** válasza:

"a démonizált testeket pusztította el"

Ezt ugye meg tudta volna oldani másképp is.

A fügefa még démonizálva se volt. Nem volt semmi hibája.

"Ez sem, mert törvény szerint cselekedett"

Egy embertől ez még elmegy... szódával. Azért ezt is meg tudta volna oldani jobban is.

Viszont egy istentől ez elfogadhatatlan.

Ha már tökéletes bűntelenségről beszélünk, akkor KIZÁRÓLAG a legeslegjobb megoldást választhatta volna.

2020. nov. 9. 16:27
 17/20 A kérdező kommentje:
#15 de bün volt nem kell itt okoskodni
2020. nov. 9. 17:03
 18/20 anonim ***** válasza:
91%
Jézus azért volt bűntelen mert mindig mindenben az Atya akaratát cselekedte, soha semmit nem tett magától! És mivel a törvény az Atyától van Ő mindenben engedelmes volt törvényileg is és Isten szerint is! Istennek van csak joga itélkezni és ha vki mindenben az Ő akaratát cselekszi akkor az bűn nélkül való!
2020. nov. 9. 17:12
 19/20 A kérdező kommentje:
#18 énis büntelen vagyok amúgy szoal levan fosva
2020. nov. 9. 18:16
 20/20 KZitus ***** válasza:

Szia

Talán János írta le ezt találóan:János 4:34

"Jézus ezt mondta nekik: „Az én eledelem az, hogy cselekedjem az akaratát annak, aki küldött engem, és hogy elvégezzem a munkáját."

János 8:28, 29

"Majd Jézus ezt mondta: „Miután felemeltétek az Emberfiát, tudni fogjátok, hogy én vagyok az, és hogy semmit sem teszek a magam kezdeményezéséből, hanem pontosan azt mondom, amit az Atya tanított nekem. És aki küldött engem, velem van. Nem hagyott magamra, mert mindig azt teszem, ami a kedvére van.”

Ebbe beletartozott az is, ő volt az egyetlen ember a földön, aki tökéletesen be tudta tartani a mózesi törvényt. Ezért mondhatta, hogy nm eltörölni, inkább betartani jött a Törvényt.

Ezekben a dolgokban mutatkozott meg a tökéletessége, bűntelen élete, amikor a földön élt.Mint tökéletes ember adta az életét váltságul minden emberért.

2020. nov. 9. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!