Mit jelent imádni valakit vagy valamit?
Ma olvastam egy kicsit rövid, velős hozzászólást, amivel én nagyon nem értettem egyet. Ez alapján merült fel bennem a kérdés, hogy lényegében mit jelent imádni.
Nem feltétlenül egy szótári definíció érdekel, mert azt egyrészt ismerem, másrészt fél pillanat alatt kikereshető. Sokkal inkább az, hogy mi van ezzel kapcsolatban a fórumozók fejében.
Számomra azt jelenti, hogy imádatom tárgyát (és ez lehet bármi) "felsőbbrendűen kezelek" és felnézek rá (hasonló, mint amit az 1es válaszban írtak).
Pl. Imádom a párom, felnézek rá. Vagy imádom a sztracsatellés csokit, mert finom. De nincs nálam vallási jelentősége.
Szia
IMÁDAT - Istenként tisztelni valamit vagy valakit. A Teremtőnek bemutatott igaz imádat az élet minden területét felöleli. Pál apostol ezt írta a korintusziaknak: „akár esztek, akár isztok, akár bármi mást tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek” 1Korint. 10:31.
Uram irgalmazz!
Uram kegyelmezz bunos eletemnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!