Hívők! Szerintetek hogyan lehetne bebizonyítani azt, hogy az embernek lelke van? Sőt halhatatlan lelke. Mivel lehet bizonyítani? Milyen érvekkel? Én érzem azt, hogy nem csak egy anyagsejthalmaz vagyok, hanem valami energia is! Tehát tudat=lélek
Az a probléma, tényleg nem hit kérdése. Vagy, vagy nincs! :(
Hanem lelki lélek, szellemi lélek. Amikor meghal a ruha, akkor a személy nem semmisül meg, hanem tovább létezik. Szerintem.
"Pedig azt is magyarázzák, hogy nem lesz többé vallás, mert nem lesz hívő, és az idegen kapcsolat pedig bizonyítja, hogy Jézus Krisztus kamu volt, és Isten nincs..."
Kik mondják ezt? És miért hallgatsz rájuk? Én ateista vagyok, de nem mondok ilyeneket. Ne végy egy kalap alá azokkal, akik ilyeneket mondanak. Sok ember sok hülyeséget hord össze.
Szerintem a vallások soha nem fognak megszűnni, amig ember az ember, mert mindig lesznek olyanok, akiknek szükségük lesz rá. Legfeljebb átalakulnak, módosulnak, mint tették azt eddig is a sok-sok évszázadon át. Újak fejlődnek a régiek gyökereiből, aztán vagy megmaradnak, és virágzásnak indulnak, vagy nem, és kihalnak, elfelejtődnek. De valamilyen formában mindig az emberi társadalom, kultúra részét fogják képezni, mert ilyenek vagyunk, emberek.
Azt ugye tudod, kérdező, hogy a lélek létezését tiltja az energiamegmaradás?
Ja, hogy mi az energiamegmaradás, és hogyan működik?
Figyelni kellett volna a fizika órán is, nem csak a hittanon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!