Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a legszimpatikusabb...

Melyik a legszimpatikusabb vallás nektek?

Figyelt kérdés
És miért?

2020. okt. 9. 18:53
A kérdező szavazást indított:
Keresztény (katolikus)
Keresztény (egyéb, nem katolikus)
Iszlám
Buddhista
Hindu (pl. krisnások)
Pogány - újpogány
Egyéb vallás
50 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

Keresztény,ezen belül is az evangélikusság (evangélikusnak is vagyok megkeresztelve).

Elég sok szempontból különbözünk a katolikusoktól.

2020. okt. 9. 19:03
 2/10 anonim ***** válasza:
15%
És ahogy mondták rosszul fordit tva a tvben a "teljes evangeliumi"szabadosággal nem egyenlo.....
2020. okt. 9. 19:05
 3/10 anonim ***** válasza:
44%
Egyik sem.
2020. okt. 9. 19:15
 4/10 anonim ***** válasza:
25%

Induljunk ki onnan, hogy az ábramhámita vallások a legrosszabbak. Hihetetlenül unszimpatikusak. A keleti vallások emberségesebbek, de számomra a neopogány vallásokok a best.

Wicca: "tégy amit akarsz, de ne árts senkinek"

Jó szabály az életre.

2020. okt. 9. 19:22
 5/10 Tak ***** válasza:
33%

Minden vallás egy tőről fakad,de ehhez ismerned kell az okát.

Ehhez meg elég öregnek kell lenned és kíváncsinak is.

Akinek egy órája van az tudja mennyi az idő,akinek több,az soha nem lehet biztos benne.

2020. okt. 9. 20:25
 6/10 anonim ***** válasza:
6%
Vudu
2020. okt. 9. 20:54
 7/10 anonim ***** válasza:
35%
Egoizmus.
2020. okt. 9. 21:53
 8/10 anonim ***** válasza:
8%

A Magyarorszagon levo kereszteny vallasok kozul az evangelikus a legszimpatikusabb (engem nem annak kereszteltek, de ha tehetem, oda megyek)

A reformatus szamomra tul puritan, fekete-feher, ures, nincs liturgiaja. Masik, hogy az igehirdeteseik sokszor csak evangelizalnak, tehat "terj meg Krisztushoz, valaszd Krisztust, te is lehetsz Krisztus katonaja", de nem nagyon beszelnek ahhoz, aki mar hisz Istenben. Mivel nincs liturgia es urvacsora csak alkalmankent, az igehirdetesen kivul mas nem is nagyon tortenik. De ez csak a maganvelemenyem, tudom, hogy sokan pont ezert szeretik, (sokszor a ferfiak!), szoval semmi gond.

A katolikus misek szimpatikusak, szepek, es "felemelik az ember szivet", az igehirdetes nem tul hosszu es nem eroltetett. Szamomra a vallas eletmod-eloirasai tul szigoruak es tul sok mindenre kiterjednek, en ugy ereznem, hogy sosem csinalom eleg jol.

Az evangelikusok pozitivak, klisementesek, emberiek, tele otletekkel. A lelkeszeik, foleg a fiatalabbak nagyon nyitottak es lazak. A templomaikban van oltar es oltarkep, altalaban kulonleges es szep. A regebbi templomokban klasszikusabbak, az ujakban az oltarkep skandinav templomokra hasonlito, termeszetes, modern. Nem dobtak el mindent a katolikusbol, mint a reformatusok, pl. kereszt van az enekeskonyvukre rajzolva, van kereszt es feszulet az oltarnal, a templom tornyan stb. Van liturgajuk, ami a katolikusnak a leegyszerusitett formaja. Nekem nagyon tetszik a vegen az aroni aldas, mindig ezzel fejezik be. Annyit tartottak meg a katolikusbol, amennyi meg egy protestans vallasba eppen belefer, de nagyon joban vannak a reformatusokkal, nem "frakcioznak"...

Valahol hallottam, hogy egy (katolikus) tortenesz egy kisvaros tortenelmet kutatta. Van a varosban egy picuri evangelikus gyulekezet, es a kutatot pozitivan meglepte, hogy a tortenelem soran, az evangelikusok mindig mindenben ott voltak, barmi tortent a varossal, jo vagy rossz, aktivan hozzajarultak, segitettek. Ahhoz kepest, hogy alig voltak, jo lokalpatriotak voltak es mindenben szamitani lehetett rajuk.

2020. okt. 9. 22:00
 9/10 anonim ***** válasza:
31%
Az unitárius a legszimpatikusabb. Harmóniában van a tudománnyal és a józan ésszel, nem kell hajmeresztően képtelen tanokat vallanod, és nagyon normálisak.
2020. okt. 9. 22:58
 10/10 anonim ***** válasza:
73%
Ez szubjektív amúgy se kapunk választ a privire....
2020. okt. 10. 12:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!