Harcos ateisták! Mit gondoltok arról, hogy Isten megölt sok gyereket egyiptomban, csak mert a fáraó továbbra is kamu isteneket imádott, és szerette azokat az isteneket? Én mint Jézus követő, már értem, hogy miért tette ezt Isten a gyerekekkel.
Az a véleményem, hogy Isten - ha létezik egyáltalán - nem csinált ilyet. A Biblia egy mesekönyv, ahol a zsidók azt írták le, hogy milyennek képzelték el Istent. A vallásfejlődés egyértelműen nyomon követhető a Bibliában. Pár évszázad alatt eljutunk Izrael kegyetlen, vérszomjas Istenétől addig, hogy Isten a szeretet - persze ez is csak kitaláció, mert ekkor már más elképzelés volt forgalomban. Szóval engem nem igen érdekel egy a zsidók mesebeli kiszabadulásakor milyen Istent képzeltek el maguknak.
Amennyiben valóban megtörtént volna az egyiptomi vérengzés, azt mondanám, hogy nem akarok egy ilyen Istent szolgálni. Az én erkölcsi érzekemnek ez a borzalom sok, halálom után inkább a pokolba akarnek menni.
Na, ez a véleményem, most már ezt is tudod.
Egy olyan Istenhez kellett volna megtérnie a fáraónak és népének, aki azt akarja, hogy féljenek tőle.
Később pedig Egyiptom keresztény lett, de az egy másik történet.
Kérdező, te egyvalamit nem értesz:
ő egy VÉGTELEN isten.
Ez azt jelenti, hogy nem kényszerült semmire sem. BÁRMIT meg tudott volna csinálni. Ha úgy akarta volna, a fáraó az első csapás előtt leborul előtte, és onnan kezdve őt imádja.
NEM így akarta, hanem ölni akart, és rettegést maga körül.
De, ahogy látom, te is ezt akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!