Hörcsögösök! Hogy bírjátok 1-3 évenként "cserélni" az imádott kis kedvenckéiteket?
Azzal számolni kell, hogy jó esetben az állat hamarabb meghal mint a gazdija.
Persze az ember sajnálja és szomorkodik, de ez is vele jár, ez a természet rendje.
Ha szereted őket és megfelelően tudod tartani akkor ez ne tartson vissza.
Annyi örömet okoznak, hogy szerintem bőven megeri ennyi áldozat.
A mi hörcsögünk (aranyhörcsög volt) majdnem hat évet élt, és köszönte szépen jól nagyon szép élete volt. Megőszült, már tök fehér volt a kis bundája. Igazi matuzsálem volt, és sosem szenvedett hiányt semmiben.
A miénk kereskedőtől volt, és a titok, hogy sokat kell vele foglalkozni, jó minőségű kaját kell neki adni és nem szabad folyton háborgatni. Nálunk a höri el volt kényeztetve, aranyélete volt. Szerintem minden hörcsög megirigyelte volna.
3-as nagyon jól mondta.
Nekem is rengeteg allatom volt, és van még persze lesz is és igen megviselt ha betegek vagy ha meghaltak.
De annyi öröm szeretet stb..
Nem is tudom elképzelni, hogy tudnék élni állatok nélkül.
#6- ez mondjuk igaz, ha több van itthon. De egy ilyen birtokból nem nagyon fér el több, és amúgy nekem is 2 volt(de ők lánytesók és egy helyen, nem bunyóztak), és amikor az egyik meghalt, 3 hónapon belül követte a másik(7 és 10 hósak voltak, 1 hónaposan kerültek hozzám). Szóval időm se volt azon gondolkodni, hogy legyen egy másik a még meglévő mellé(vagyis külön, mert az már idegen lett volna neki, de értitek a lényeget).
Esetleg ha veszek először 1-et és 1 év után még egyet, akkor fenttartható ez az állapt, hogy mindig legyen legalább 1.
De ilyen birtokból tényleg nem tudok hova tegyek még egyet:
Mert még pluszba kívül majdnem ugyanekkora területű alagútrendszer van kiépítve meg bent mindenből fa tárgyak, tele játékok, hinta, bújó, létra, felakasztható izé, tele van mindennel.
Ketten is elvoltak, de azóta olvastam, hogy magányosan szeretnek élni, így még jobban nem merem bevállalni, mert még egy ilyen birtokot nincs lehetőségem kiépíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!