Mièrt mondta Jèzus,hogy"ti vagytok a föld sója"?
23."Azaz egyház a haladás ellen volt"
Így is van pld.Giordanu B ès G Galilejt az inkvizíció elitèlte majd Galilejt az inkvizitorok háziőrizetben tartottak a haláláig.
Igen az egyháznak a katolikus vallás nevezi magát de ezen kívül 55000 külömböző vallás ès szekta van amelyek közül sokan a tudomány fejlődèsèt nyuktázzák.
25.A vállás Jèzus szerint nem avatkozhat bele a világ dolgaiba.De ezt megtette a katolikus vallás,a háboruk támogatása a politikában való rèszvètel,a munkába pedig nem vett rèszt,csak a laikus hívek.
Jèzus ezt mondta:János.17:16."Ők nem rèsze a világnak,mint ahogy èn sem vagyok rèsze a világnak"
A vallások csak az èlet vállásos oldalával kellene foglalkoznia,a politikus a politikával,az iparos az iparral stb.
De az egyház mindenbe beleártotta magát,amihez nem szabadott volna,de mar telyesen alább kezdett hagyni mert nincs szava,a templomaik üresen maradtak.
Basszus még a neveiket se tudod leírni. A házi őrizete meg olyan volt, hogy egy luxusvillában élt haláláig, s nyugodtan kutathatott.
"Másnap elengedték vatikáni luxuslakosztályából, és átvitték a Medici-villába. Egy nappal később megkezdte büntetése letöltését – először barátja és tanítványa, Ascanio Piccolomini sienai érsek püspöki palotájában Siená-ban, mivel Firenzében éppen kitört a pestis. 1633. december 1-jén Galilei visszatért otthonába – a Firenze melletti Arcetriben lévő professzori luxuskúriájába, ahol az elkövetkezendő kilenc évben békében élt és dolgozott, gazdagon ellátva a Mediciektől kapott havi nyugdíjjal és az éves vatikáni járadékkal, melyet 1630-ban ígért oda neki VIII. Orbán pápa, és aminek folyósítását soha nem szüntették meg."
Nem csak luxusban élt, de halom pénzt kapott a pápától is rendszeresen. Én nagyon szívesen részesülnék ilyen ítéletben. A jehovás vének nem akarnak véletlenül engem elítélni és kitartani, mint Galileit az Egyház? Soha többet nem kéne melóznom a pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!