Szerintetek mi számít modernkori bálványnak? Ezek közül vallásos szemmel melyiket látod a legaggasztóbbnak? Miért?
Alapvetően arra gondolok, hogy kinek mi az imádta. Na nem emberi párkapcsolatokra gondolok, hanem tárgyakra, szenvedélyekre. Arra amire biztosan ráér és nem mondja azt, majd később, tudjátok az ember arra ér rá amire akar.
Jó hogy hagyunk ismerősöket, családtagokat szenvedélyeikben, vagy kellene valamit tenni érte?
Hol a határ? Mikor sérül a lelkesedés?
Szerintem van több kategória is:
- "klasszikus" függőségek
- külsőségek és szexualitás
- okostelefon, közösségi média
Nekem az olvasás. Szerintem ez nem káros :)
Bármi lehet ilyen , ami a mániáddá válik.
Ruhavásárlás, meccsnézés, sörözés, vegán táplálkozás, disznótoros mértéktelen táplálkozás, tetoválás után újabb 500-adik tetoválás, sport is lehet, ha mértéktelen vagy benne, szóval bármi, amit ész nélkül csinálsz olyannyira, hogy Istenre nem marad időd, energiád.
Szia
Pál apostol ezt írta erről:"„Öljétek meg a földi testrészeiteket, nehogy szexuális erkölcstelenséget kövessetek el, tisztátalanok legyetek, féktelen szexuális vágyak ébredjenek bennetek, káros dolgok után áhítozzatok, vagy mohók legyetek, ami bálványimádás” Kolosszé 3:5
alácia 5:24
"Ezenfelül, akik Krisztus Jézushoz tartoznak, azok a testet a szenvedélyeivel és a kívánságaival együtt oszlopra feszítették."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!