Hogyan kérjek segítséget Istentől? Hogyan kezdjem?
Sziasztok.
22 éves nő vagyok, és olyan mélyre süllyedtem lelki szinten, hogy úgy érzem nem tudok segítség nélkül vissza térni.
Sajnos nagyok sok faktor befolyásolja a negatív habgulatomat, lelkiállapotomat és nem találok senkit aki segíteni tudna nekem, egyedül pedig nem megy.
Isten félő gyerek voltam mindig, imátkoztam, templomba jártam mivel így tanítottak a szüleim majd nagyobb koromra azért mert ez megnyugvást adott számomra.
Viszont egy ideje nagyon eltávolódtam Istentől. Már csak akkor veszem a számra ha káromkodok, nem tudom mi történt velem és hogy tértem le az útról. Nagyon sok mindenkitől azt hallottam, hogy Isten segítségével újra tudnak bízni, szeretni egyszerűen jól lenni. Vissza szeretnék térni erre az útra, mivel úgy gondolom segítene rajtam, de nem tudom hogyan kezdjem.
Tudom, banális kérdés, de kezdjek el templomba járni, imátkozni, bibliát olvasni? Majd ez jönni fog magától de így az elején elveszettnek érzem magam
Kérlek segítsetek, köszi!
Hát, csak a saját módszeremet mondhatom el, de nincs rá garancia, hogy a te esetedben is működni fog.
Kezdd bűneid -vagy amit annak vélsz- megbánásával, gyónással. Azután, ha megkönnyebbültél, írj egy privit.
Jó munkát!
Szia, nagyon egyszeruen - imadkozz. Szolitsd meg Istent es mondd el neki ezeket, igy, ahogy nekunk. Kerj segitseget tole, utmutatast es gondoskodast. Hozza akarmikor es akarhanyszor vissza lehet terni.
Bibliat olvasni, templomba jarni, mas keresztenyek tarsasagat keresni - ezek kesobb is johetnek. De ha a templombajarashoz jo elmenyeid fuzodnek, akkor oda is menj el, hatha ott jobban megerzed Isten jelenletet es konnyebben fogsz tudni imadkozni.
Viszont: ha valami olyan problemad van, amin eloszor inkabb pszichologus tudna segiteni, pl. mely, sulyos depresszio, elhuzodo gyasz, hivatas- vagy parvalasztas ugyben elakadas stb. - akkor oda is menj el. Isten nem "varazspalca", ugymond: ha eltorik a bokam, akkor sem imadkozom felette, hanem begipszelik. Ezt nem Rad mondom ismeretlenul, csak vannak, akik azt hiszik, hogy a problemajuk forrasat megszunteti Isten - van olyan is, pl. alkoholistak eseteben, de altalaban azt mondjuk, hogy a gyogyszer, mutet, orvos, pszichologus is Isten gondoskodasa.
Arra vigyázz, hogy nehogy valami szélsőséges, törvényeskedő csoport/ember befolyása alá kerülj! Itt is vannak, sajnos, Jehovások, szélsőséges karizmatikusságot erőltetők, stb.
Én 8 éve tértem meg, én is a gödör aljáról álltam fel a hit segítségével. Nehézségeim most is vannak, de már lelkileg megerősödtem, így nem aggodalmaskodom.
Szívesen segítek, beszélgetek veled, ha írsz privátot.
Szia
A Biblia arra ösztönöz, "„Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” Jakab 4:8. Ha jól értem, azt kérdezed, hogyan teheted ezt meg.
Nem hagy magadra ebben Isten, mert elmondja azt is, hogyan teheted ezt meg. Krisztus ezt mondta amikor földön volt:„Az jelenti az örök életet, hogy ismeretet fogadjanak magukba rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.” János 17:3
Amikor imádkozol, akkor kiöntheted minden kérésedet, aggodalmadat, vágyadat, és háládat is a Teremtődnek. Amikor olvasod a Szavát, akkor engeded, hogy Ő szóljon hozzád. De ne úgy olvasd a Bibliát mint egy regényt. Elmélkedjél az olvasottakon, Lehet sok mindent nem értesz majd meg belőle. Légy türelemmel, mert ha imával kezded az olvasást, akkor Isten segít megértened, mit miért íratott le a számodra is.
A Példabeszédekben sok sok tanácsot találsz, amit jó ha megfogadsz, akkor tisztábbá, boldogabbá válik az életed, és ha megtapasztalod Isten tanácsai mennyivel jobbá teszik az életed, az ösztönző erő lehet, hogy az egész életedben felmerülő nehézségekben Isten gondolkodása vezessen. A Zsoltárok könyvében rengeteg vigaszt, bátorítást és erősítést kaphatsz, akár csak a Pál, Péter, és Jakab leveleiben.
A négy evangélium megtanít arra, hogyan élhetsz Istennek tetsző keresztény életet. a Cselekedetek könyve és az utána következő könyvek arról írnak, hogyan élték keresztény életüket az első századi keresztények, milyen nehézségeik voltak, hogyan viselték, vagy orvosolták azt úgy, hogy megmaradjanak a keresztényi életben.
"Hogyan kérjek segítséget Istentől? " - ima, Biblia olvasás
"Hogyan kezdjem?" - ima, Biblia olvasás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!