Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretnétek jobban megismerni...

Nagyi Ildi kérdése:

Szeretnétek jobban megismerni drága Teremtőnket és ihletett Szavát? Szívesen segítek bárkinek megismerni, mert a 2Timóteusz 3. fejezet 16. versében ez áll: "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra. Várom válaszotokat.

Figyelt kérdés

2020. okt. 6. 14:33
1 2
 11/19 ...Laci ***** válasza:

Kedves Előző!

Mivel még nem érkezett válasz Ilditől, hadd szúrjak közbe valamit. Az idézet nagyon sokfélét takar és sokféleképpen meg lehet közelíteni. Csak az utolsó mondatod szöget ütött a fejembe.

Elgondolkoztam, hogy miért szeretnéd a kérdés feltevőjét vizsgáztatni? Nem állok senki pártján, de miért rossz az, ha valaki tanítani akar másokat? Tanúságot tenni egyébként a szeretet gyakorlásának a magasiskolája.

Számomra, mint hívőnek a legszomorúbb azt látni, ha hívők teológiai kérdéseken összekülönböznek. Néha túl nagy a fejünk és túl kicsi a szívünk.

Bizonyára nem vagy járatlan a teológiában, így hát talán megpróbálhatnád Ildit segíteni a próbálkozásában. Együtt mindig könnyebb. Ő is biztos szívesen tanulna tőled.

Köszönöm tesó!

2020. okt. 7. 23:18
 12/19 anonim ***** válasza:
53%
Nem vagyok a tesód, haver!
2020. okt. 7. 23:20
 13/19 anonim ***** válasza:
91%

Ó, nem baj, ha valaki tanítani akar -de nem biztos, hogy én pont az ő tudományára vagyok kíváncsi. Ennyi.

Ildi még mindig nem írt nekem privátot János evangéliumának kezdeti sorainak értelmezéséről :(

2020. okt. 8. 07:05
 14/19 anonim ***** válasza:
Plusz, a tanítás kegyelmi ajándék Istentől. Az sem biztos, hogy neki megvan ez az ajándéka. Mert sokan akarnak tanítók lenni, de nagyon kevesen vannak erre választottak.
2020. okt. 8. 08:05
 15/19 anonim ***** válasza:

Ildi írt ma egy privit nekem! Hú, nem gondoltam volna.

Íme:

"Az üzenet szövege:

Kedves kérdező! Nem gondoltam, hogy itt kell vizsgáznom a témával kapcsolatban, de azt elmondhatom, amit erről tanultam. A János 1:1 verse egyértelműen Jézusról szól, mivel a mennyben ő volt a szó, vagyis Logosz. Isten őt teremtette meg legelsőként minden más előtt, ezért hívják egyszülött fiúnak, mert elsőként született. Mivel a mennyben Isten munkatársaként dolgozott együtt Istennel, mint mestermunkás írja a Példabeszédek könyve 8. fejezet, 30. verse. Ha elolvasod, majd látod. Tehát ezután együtt teremtettek meg mindent amit látsz. És az, hogy isten volt, az kis i-vel írandó, mivel egyedül csak egy Isten van, a teremtő. Jézus csak a második utána. Ha megfeleltem a vizsgán, örülök neki, de ha te másképp gondolod állok elébe. Üdv. Ildikó"

Köszönöm, Ildikó, és minden jót kívánok neked az utadon.

2020. okt. 8. 19:54
 16/19 anonim ***** válasza:
Nekem is írt, felajánlotta, hogy segít nekem, mert ő tanú, én pedig felajánlottam, hogy segítek neki, mivel ő tanú. És fegyelmeztettem is arra, hogy ha nem kapott tanításra elhívást, akkor ne akarja, vagy nem tudja mit ír erről a Biblia?
2020. okt. 9. 04:48
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is írt privátot a kérdező. A hang udvarias, de a tartalom egy rakás zagyvalék.

Válaszolni sem érdemes rá, ez a fanatizmus már beteges.

2020. okt. 9. 08:43
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Még kezdő :) Ilyenkor még lelkesek és próbálkoznak. Nem az első itt ilyen, és nem az utolsó.
2020. okt. 9. 09:51
 19/19 anonim ***** válasza:
17# nekem azóta is ír. Szerintem összeszedett, vagy pedig megint többen vannak egy nick alatt és azért más az íráskép.
2020. okt. 15. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!