Ha nem tudod, hogy honnan ered a Jézus elnevezés inkább ne is említs ilyet. Tisztába vagyok azzal, hogy mi Jézus héber neve, de nem leszel előrébb vele ha úgy hívod.
Jézust úgy veted meg, hogy nem tartod meg azt amit Ő mondott. Úgy mondta aki szereti Őt megtartja az Ő beszédeit, aki pedig nem szereti Őt az nem.
Gondolom a 613 parancsolatra gondolsz. De nem azt kell megtartani. Az a baj hogy emberekre hallgatsz és elhitették veled a saját dolgaikat. A 4 evangéliumban le van írva mit kell megtartanod, ezen felül Jézus személyesen ad további vezetést ahogy megmondta.
A Mózesi törvények, nem Jézus törvényei. "Ján 15:10 Ha [a]z én parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok az én szeretetemben; amiképpen én megtartottam az én Atyámnak parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében."
Jézus parancsolatai:
Ján 14:23 Felele Jézus és monda neki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
Ján 14:24 Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én beszédeimet: és az a beszéd, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki küldött engem.
Ján 14:25 Ezeket beszéltem nektek, amíg veletek valék.
A holt tengeri HÉBER tekercsek HÉBERÜL íródtak, így NEM görög név fog benne szerepelni. De tudd, hogy a héberektől származik a Jézus név, ugyanis a Szeptuaginta fordítói így fordították Józsué nevét ami héberül Jesua vagy a te kedvedért Yahusha.
Egyértelmű, hogy az ördög felhasználja az Istent is a kárhoztatásra, de ezért mondták el hogy a hit cselekedetek nélkül halott, Jézus is ezt mondta, hogy cselekedd meg amit mondott, mert a hit önmagában nem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!