Mennyi időbe telik átlagosan egy nyelv mindennapi élethez szükséges szintjének elsajátítása?
Sziasztok!
Angolt tanultam 12 évig, egész jól ment, persze nem perfektül. Most a német nyelvet szeretném elsajátítani oly' annyira, hogy kint munkát tudjak vállalni, élni tudjak.
Erre úgy nagy általánosságban mennyi időre van szüksége egy átlag embernek? Tudom, rengeteg tényezőtől függ, ezért kérdeztem hogy általánosságban mennyi idő?
És hogy lenne érdemes elkezdeni? Vágjak bele egyből egy tanfolyamba, vagy először az alapokat itthon tanulgassam, szemezgessek vele, esetleg tanuljam a szavakat és majd ha már van némi fogalmam az 'egészröl' vágjak bele a tanfolyami oktatásba?
Köszönöm!
Egyéntől függő.
Vannak akik még úgysem képesek idegen nyelvet tanulni, hogy az adott országban élnek.
Sok híresség van akik képtelenek voltak idegen nyelvet tanulni.
Pl: Bud Spencer képtelen volt angolul megtanulni. Vagy ott van a jó öreg Kabos Gyula. Kidisszidált Amerikában, de nem tudott angolul. Vagy ott van Houdini édesanyja. Ők is Amerikába disszidáltak, és sosem tanult meg angolul.
Ismerek személyesen egy kedves magyar hölgyet akivel egy gímbe járunk Angliában. 11 éve él kint, és csak alap angol tudása van. Pedig igyekszik, jár tanfolyamokra, tanulja, de hamar elfelejti.
Ezért én mindig azt mondom, hogy egy idegen nyelv elsajátítása függ az adott emberke nyelvérzékétől is. Vannak akik pár hónap alatt is megtanulják van aki 20 év alatt sem. Neked kell tudni, neked hogy menne jól a tanulás.
Bud Spencer jól beszélt portugálul, németül, angolul.
Kabosnál teljesen más volt a gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!