Van olyan aki megtért és abba hagyta utánna azaz kilépett??
Jelen. Nekem nem működött semmi úgy, mint mindenki másnak. A depresszió, magány olyan erős volt nálam, hogy nem bírtam tovább, visszamentem a régi életembe, mert Isten viszont semmit nem adott, csak elvett. Bár régen se éltem semmit, úgyhogy mindegy.
A másik pedig, hogy a gyülekezetbe minden körülöttem lévő ember totál úgy tűnt, mintha átmosták volna az agyukat. Egyik se volt képes önálló gondolatokra, véleményekre. Ha valamelyikkel vitatkoztam, csak a legutóbbi istentiszteleteken elhangzott prédikációt bemagolva válaszolt, ja és ha az nem jutott eszébe, akkor pedig jött a szokásos: az Úr szeret, majd ő megoldja. Ok...
Azóta is oldja...
Gyülekezetben túl nagy a szerepjátszás. Beöltözik mindenki öltönybe, forog a kamera, és túl nagy hangsúlyt kap az "adakozzál mert 100x megáld az úr". Mint valami teleshop reklám.
Azt is megfigyeltem, hogy a hívők többsége egyáltalán nem tud helyesen írni, illetve ha pl. van egy negatív hír számukra az interneten, mint pl. A Joób Márton ügy, akkor a kommentszekcióba még saját maguknak is hazudva próbálják védeni ilyen-olyan érvekkel, hogy de ő biztos nem követett el semmit.
Túl nagy az álszentség a gyülekezetekben. Voltak szellemi élményeim, de egyre biztosabb vagyok benne, hogy hipnotizálva voltam.
A pokollal sem értek egyet. Az örök kárhozattal sem értek egyet. Ezeknek a helyeknek még véletlenül sem szabadna léteznie, és azzal sem értek egyet, hogy saját döntés nélkül leszületsz a földre, és nem élheted az életed úgy ahogy akarod, különben örökké szenvedni fogsz egy másik helyen, ha meg itt szenvedsz Jézusért, akkor meg jöhet az örök boldogság. Magyarul az egész földi élet teljesen felesleges. Születés előtt nem a mennyből költözik a szellemünk meg a lelkünk az anyaméhbe? Minek kell ez a 70-80 évnyi hacacáré?
Na szóval ezért hagytam ott a hívőséget. Igaz, hogy napról napra vegetálok, de még mindig jobb, mint agymosva lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!