Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent ez a Bibliai rész?

Mit jelent ez a Bibliai rész?

Figyelt kérdés

13A perzsák országának fejedelme huszonegy napon át ellenállt nekem. De Mihály, az egyik legfőbb fejedelem, segítségemre jött. Ott is hagytam, hogy küzdjön meg a perzsák királyával.

Itt egy angyal beszél Dániellel de egy király hogy lehetett annyira erős, hogy egy angyalt fenttartott?

2020. okt. 2. 19:16
 1/5 KZitus ***** válasza:
49%

Szia

Egy angyal, akit Isten Dániel megnyugtatására küldött, elmondta a prófétának, hogy miért késlekedett: „a perzsa királyi birodalom fejedelme huszonegy napig szembeszállt velem” Dániel 10:2, 13.

Ki volt ez a fejedelem? Az angyal nyilvánvalóan nem a perzsa Círusz királyról beszélt, hiszen ő kegyesen bánt Dániellel és a zsidókkal. Ezenfelül, hogy is tudna egy hús-vér ember három héten át ellenállni egy szellemteremtménynek, mikor egyetlen angyal képes volt arra, hogy 185 000 kiváló harcost elpusztítson mindössze egy éjszaka alatt? az Ézsaiás 37:36-ban leírtak szerint. Ez az ellenséges perzsa fejedelem csakis az Ördög egyik cinkosa, vagyis egy démon lehetett, aki hatalmat kapott a Perzsa Birodalom felett. A beszámoló szerint Isten angyala később azt mondta, hogy még egyszer harcolnia kell „Perzsia fejedelmével”, és hogy egy másik démonfejedelem, „Görögország fejedelme is jön” Dániel 10:20.

Milyen következtetésre juthatunk ebből? Arra, hogy igenis vannak láthatatlan világuralkodók, azaz démonfejedelmek, akik a vezérük, Sátán, az Ördög irányítása alatt osztoznak a világ feletti hatalmon.

De mi a céljuk?

2020. okt. 2. 19:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Viták tárgyát képezi, hogy mit is jelenthet. Úgy tudom, annó sokáig arról is viták folytak, hogy Dániel könyve részét képezze-e a keresztény kánonnak - javítson ki valaki, ha tévednék. Ez pont annak volt köszönhető, hogy Dániel könyve a Biblia egyik "legzavarosabb" könyve, ráadásul a héber kánon nem is sorolja a prófétikus könyvek közé, hanem az "írások" (Ketubim) részben helyezi el.

Mellesleg, hogy is végződik Dániel könyve? "... pecsételd be a könyvet a végső időig: tudakozzák majd sokan, és nagyobbá lesz a tudás."

2020. okt. 2. 20:07
 3/5 anonim ***** válasza:

"Itt egy angyal beszél Dániellel de egy király hogy lehetett annyira erős, hogy egy angyalt fenttartott?"

[link]

Ha megnézed a többi fordítást, ott nem úgy fordítják, hogy "Ott is hagytam, hogy küzdjön meg a perzsák királyával." hanem a perzsák királyánál, birodalmában stb. hagytam. Aki Gabrielt feltartóztatja az egy fejedelem, nem a király, és mint látod Mihályt is fejedelemnek mondja a szöveg.

Én azon a véleményen vagyok, hogy itt nem ember és szellemi lény küzdelméről van szó. Hanem csak szellemi lények küzdelméről van szó, akiknek a tettei kihatással vannak a jelenlévő világra is, vagy legalábbis a két világ küzdelme valamiképp összekapcsolódik. Az Újszövetség is ír, fejedelmekről, uradalmakról stb., akiknek a hatalmát Jézus lefegyverezte és azok fölé emelkedett. Szerintem ez az olvasat, hű a régi elképzelésekhez.

2020. okt. 2. 20:41
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Dariusz,nem egyenlő Dariusz Mihajcsevszki Bóly királlyal ki majdnem veretlenül hagyta abba profi pályafutását,egyébként Dudek irányítása alatt,Kokó csapattársa,"A Tigris"
2020. okt. 2. 21:37
 5/5 anonim ***** válasza:
0%

1#, a céljük, hogy minket szolgáljanak, a mi spirituális fejlődésünket.

Sors akarta ezt az időt, van amikor te nem segítesz egyből a gyerekednek, hanen hagyod had küzdjön meg egyedül a problémával. Ez is ilyen.

2020. okt. 3. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!