Isten miért nem küldi a zsidó katonákat, hogy megismertessék a szent nevét a pogányokkal?
Szia Lucifer
A bibliai időkben más volt a "pogány" szó értelme, mint ahogyan azt ma az emberek értelmezik. Biztosan olvastad a Bibliában, hogy a zsidók MINDEN más népet, aki nem zsidó volt, azt pogánynak tekintették. Ez Krisztus megjelenése után, itt a földön, megszűnt.
A zsidó nép, mivel Krisztust megölték, megszűnt szövetséges kapcsolatban lenni Jehovával, Jézus új szövetséget kötött, a szellemi "izráellel" akik átvették azt a feladatot, hogy megszenteljék Jehova nevét, az életükkel és Neki végzett szolgálatukkal. Azt teszik amire Krisztus kérte őket: "Ti tehát így imádkozzatok:
»Égi Atyánk, legyen megszentelve a neved. Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is." Máté 6:9,10
Tehát nem a zsidó katonák feladata.
Isten mindenkit küld, hogy terjesszék magukat. Leginkább azokat, akik már spirituálisan éberek, és istent szolgálják.
Szóval ez zajlik.
#3 KZitus
"Szia Lucifer
A bibliai időkben más volt a "pogány" szó értelme, mint ahogyan azt ma az emberek értelmezik. Biztosan olvastad a Bibliában, hogy a zsidók MINDEN más népet, aki nem zsidó volt, azt pogánynak tekintették. Ez Krisztus megjelenése után, itt a földön, megszűnt.
A zsidó nép, mivel Krisztust megölték, megszűnt szövetséges kapcsolatban lenni Jehovával, Jézus új szövetséget kötött, a szellemi "izráellel" akik átvették azt a feladatot, hogy megszenteljék Jehova nevét, az életükkel és Neki végzett szolgálatukkal. Azt teszik amire Krisztus kérte őket: "Ti tehát így imádkozzatok:
»Égi Atyánk, legyen megszentelve a neved. Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is." Máté 6:9,10
Tehát nem a zsidó katonák feladata."
Kedves KZitus, nincs igazad újra, ahogy itt senkinek nincs igaza!!!
Mutasd meg a bibliában, hol írja azt hogy mindenkit pogánynak tekintettek aki nem zsidó volt ?!!!
A zsidó nép mivel megölték a Megvaltót megszünt szövetségi kapcsolatban lenni a Teremtővel?
Es aztan a Megváltó uj szövetséget kötött?
A Teremtő a zsidó néppel kötött szövetséget?
Az Atya ÖRÖK SZÖVETSÉGET kötött, jelzem ÖRÖK SZÖVETSÉGET!!
Es nem a zsidókkal kötötte , de akkor vajon kivel ?
És ha bárki is tisztában van az ÖRÖK szó, fogalmával, jelentésével , akkir azt tudja hogy az örök az örökke mindig, soha meg nem szünő!!!
A SZÖVETSÉG ÖRÖK , és kivel hozta létre az Atya az ÖRÖK SZÖVETSÉGET?
Továbba egyáltalán tisztában vagy a zsidó kifejezés fogalmával és azzal hogy honnan származik,ki után nevezik tévesen és szándékosan elferdìtve zsidónak a zsidót ?
Ismered a Megváltó igazi nevét és tudod hogy mit jelent?
Tudod, hogy a Megváltó az Atya igazi nevét jelenti ki és az Atya akaratát?
Tudnád ha ismernéd az Atya igazi nevet is meg a Megváltóet is, de sajnos nem ismered , ahogy itt senki sem!!!
Nem jehova az Atya neve!!!
A Fiúnak szándékaban sem volt eltörölni Atyja Toráját(parancsolatait és rendeleteit) sem az ÖRÖK SZÖVETSÉGET!!!
A Fiú az Atya Szava , vagyis a megszületett Tora(parancsolatok, rendeletek)!!!
Neki nem volt sem saját neve sem saját akarata, a neve azt jelenti hogy az Atya megszabadìt, az igazi neve jelenti ezt, nem a Sátantól eredő ür jézus krisztus , mint megannyi más istenség is a neveikkel együtt!!!
A Megváltó a Fiú az Atya szava,a mwgszületett Tora, Ő úgy élt, járt, cselekedett ahogy az az Atya kijelőlte számunkra az Ő parancsolataiban!!! Akina Megváltót követi az az Atya szavát követi , vagyis a parancsolatai szerint él és cselekszik, ahogy azt a Fiú is tette!!!!
Nemhiáva mondja azt, hogy senki nem mehet az Atyához, hanem csak én általam:
Ján 14:6 Monda neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
Ő az Atya szava , a Torah, a Torah az Atya igazsága és út az örök életbe, aki ha azt követi élni fog azáltal!!!
Ezért mondja azt, hogy csak altala, vagyis rajta keresztül lehet az Atyához jutni!!!
Ő ugy élt, a Torah szerint, pelda a azámunkra a Megváltó !!!
Nem eltörölni jött pont azt ami az örök életre visz !!!
Lássunk pémdát erre az ótestamentumban is :
3Móz 18:5 Tartsátok meg azért az én rendeleteimet és az én végzéseimet, amelyeket ha megcselekszik az ember, él azok által. Én vagyok az Úr.
Es lássuk hogy mit mibd a Fiú aki egységben ,van az Atyjával :
Máté 7:21 Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
Remélem feltünik az ó es uj testamentum igéinek összecsengése
Amit mond az Atya , azt mobdja a Fiú is !!!!
Nem megtagadni jött az Ő Atyjának Torajat(parancsolatait)!!!
Ján 7:16 Felele nekik Jézus és monda: Az én tudományom nem az enyém, hanem azé, aki küldött engem.
Vajon milyen tudományról beszél ?
Szintén a Toráról ami egy életmód es nem nehéz teljesíteni!!!
Ján 7:16 Felele nekik Jézus és monda: Az én tudományom nem az enyém, hanem azé, aki küldött engem.
Még hányat keressek ?
A,Fiú az Atya Szava és az élő két lábon jaró Torah, ami az út az iigazság , az élet, ha azt cselekszed , törekszel rá folyamatosan hogy minél jobban oda tedd magad akkor eljutsz az Atyához!!!
Tessék még egy :
Ján 8:29 És aki küldött engem, én velem van. Nem hagyott engem az Atya egyedül, mert én mindenkor azokat cselekszem, amelyek neki kedvesek.
Vajon mi a kedves az Atyának amit cselekedni kell ?
Vegig ezt mondogatja , ismétli, és cselekedeteivel , tanításaival példázza, folyamatosan a Megválto is végig a bibliában!!!
Ján 12:49 Mert én nem magamtól szóltam; hanem az Atya, aki küldött engem, ő parancsolta nekem, hogy mit mondjak és mit beszéljek.
Ján 14:24 Aki nem szeret engem, nem tartja meg az én beszédeimet: és az a beszéd, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki küldött engem.
Nézzük mit mond Saul/Pál is, akinek a verseiből azt magyarázzak meg ,hogy minden el van törölve:
Róm 10:4 Mert a törvény vége Krisztus minden hívőnek igazságára.
Nem úgy a törvény vége , hogy kész el lett törölve , vége van, hanem hogy aki betsrtja az Atya parancsolatait , törvényeit a végén annak azigaz hitű embernek , vagy embereknek a Megválto lesz bizonyságul az ő igazságukra.
Amit bizonyít a következő vers Paltól:
Róm 10:5 Mert Mózes a törvényből való igazságról [azt] írja, hogy aki azokat cselekeszi, él azok által.
Na bummm, Mózes neve az újtestqmentumban, tessék Pál akiről azt kornyikálják hogy a törvény ellen beszél!!!
Gal 3:12 A törvény pedig nincs hitből, hanem amely ember cselekeszi azokat, élni fog azok által.
A Teremtő szavába vetett igaz hit amit a Megváltó képvisel és az abban való cselekedetek , ahogy a Megváltó is tette, visznek az Atyához és az örök életre!!!!
A zsidókról majd máskor !
6-tos vagyok
Ez kimaradt az előzőből
Zsolt 105:8 Megemlékezik az ő szövetségéről mindörökké; az ő rendeletéről, amelyet megszabott ezer nemzetségiglen;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!