Van itt olyan aki Jehova Tanú vallásból átment keresztény vallásra? Hogyan sikerült? És miért?
8,9,10
Jézust nem közönséges embernek tekintik. Isten küldöttének, aki azelőtt is élt, tökéletes szellemi lényként, aki mindenben segített Istennek a teremtéskor.
Ennél nagyobb baromságot még nem hallottam, hogy Istent áldozták fel 😂 Jézus imáfkozott? Igen. Kihez? Az atyjához. Mit mondott, ki az atyja? Isten. Isten beszélt Jézushoz? Igen. Mit mondott? "Ez az én szeretett fiam, akiben gyönyörködöm". Jézus nevezte-e valaha is Istennek magát? Nem. Mondta-e azt, hogy az Atya nagyobb nála? Igen.
Ezek után egyeseknek honnan jön le, hogy Jézus egyenlő lenne Istennel... Akkor nem is kéne Jézusnka nevezni, nemde? De persze a katolikus dogma erősen megfogantatott és terjedt is, miszerint Jézus isten lenne...
Csak azt nem tudom, ezekkel a kérdésekkel akkor hogy boldogultok... Vagy azzal, amit amúgy tanítanak maguk a háromsághívők is: ott ül a Mindenható Atya jobbján...
Tehát ez olyan, mint pl Orbán Viktor az országgyűlésben a saját jobboldalán ül... Na mindegy 😂
Jézus nem csak egy ember, mint azt mondtam. Ő először is vállalta, hogy halhatatlan és tökéletes szellemi életét feladja és a Földre szülessen halandónak. Már csak ez egy hatalmas áldozat. De utána vállalta, hogy mint bűntelen önként és önzetlenül kínhalált haljon, mindazokért, akik bűnösök, s akik talán megvetik őt. Kell-e ennél nagyobb szeretet. Kezdjük ott, hogyha a szomszédod neked megöl valakit, feladnád helyette magad és el mernéd viselni helyette a büntetést? Biztos hogy nem, mint tökéletlen ember. De Jézus meghalt a gyilkosokért is, a tolvajokért is, a hazugokért is, a pogányokért is, mindenkiért.
@13: hát bizony Jézus nem egy alkalommal jelentette ki, hogy ő maga Isten. Nem csak szavakkal, de cselekedetekkel is. Persze mindenféle nyakatekert magyarázatokkal ezt lehet tagadni - ahogy a jehovisták is teszik...
Azért valahol nevetséges, hogy pont olyasmivel bizonygatják, hogy Jézus ember és nem Isten, amiket ember képtelen megtenni, csak Isten számára lehetséges.
16
Mikor?
Senki nem akarja bizonyítani, hogy Jézsus ember volt, mit nem fogsz fel? Jézus Isten szellemi teremtménye, aki mindenek előtt lett és aki segített Istennek mindent teremteni. Neki adatott minden hatalom, s Isten kinevezett királya ma is.
Nevetséges az a "csak Isten számára lehetséges"... De miért ragaszkodsz ilyen görcsösen egy ilyen hülyeséghez? Akkor s*egget csináltak a szájukból az evangélisták, amikor azt írták, hogy Isten fia? Vagy Jézus skizofrénként magában beszélt, amikor az Atyjához fohászkodott? Vagy magnóról ment, amikor hang hallattszott az égből, hogy "Ez az én szeretett fiam, akiben gyönyörködöm"?
@17: A kérdés nem ez. A Nicea-konstantinápolyi hitvallás az, amit minden keresztény egyház elfogad. Aki nem, azt nem tarthatjuk kereszténynek.
A jehovisták ennek szinte minden pontját tagadják. Sapienti sat.
18
Jehova tanúi, esetleg. A jehovista az gyalázkodó megnevezés és gúnynév.
Nem tartod kereszténynek? Ki vagy te, hogy kereszténynek tarts valakit vagy nem. Itt nem arról van szó, hogy te vagy más elfogadja-e, hanem hogy hiszi-e és elfogadja-e az Újszövetségét, s Jézust, mint a Messiást, Isten fiát
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!