Mikor volt az utolsó ördögűzés?
Valahol a románoknál volt pár éve, egy szerzetesrendben.
Szegény apáca epilepsziás volt, de erről ők nem tudtak, és nem orvoshoz vitték, hanem megoldották helyben, okosban.
Meg is halt szegény, csak ezért derült ki az egész.
A guardian néhány éve lehozott egy cikket róla, hogy az Egyesült királyságban egyre gyakoribb az ördögűzés a fundamentalista protestánsok körében.
De a helyi muszlim közösség is hajt végre ördögűzést alkalmanként ha valakit megszáll egy gonosz dzsinn.
Normális keresztény gyülekezetben van ma is démonűzés, ha szükség van rá.
Az eredmény: kimegy a démon (és nem meghal egy ember!)
Ilyet még nem hallottam, hogy egy templomnak ördöge van. Egyetlen példa sincs a Bibliában, hogy Jézus vagy a tanítványai épületből űztek volna ördögöt, mindig emberből tették. Nekem amúgy az a véleményem, hogy az ördögűzések gyakorlata a kereszténység kezdetéhez kapcsolódik, különösen magához Jézushoz kapcsolódik, és ma már nem ad Isten senkinek ilyen hatalmat. De ez csak az én véleményem.
üdv Stefán
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!