Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolsz erről?

Mit gondolsz erről?

Figyelt kérdés
Sziasztok! En keresztény vagyok, római Katolikus vallású , 20 éves vagyok, Hiszek egy Istenben Mindenhato Atyaban, És Fiaban Jézus Krisztus Urunkban! Törekszem a jóra, szeretetre , tiszteletre , megbocsajtasra , hiszek a halál utáni életben ( menny, pokolban) de azt mondom élni is kell nem szabad a hitet túlzásba vinni mert sokan bele bolondulnak a hitbe, ( Pláne akik gyulibe járnak azokat teljesen át mossak az agyukat) Én azt mondom az életben kell egy család, barátok, és élvezni is kell az életet nem mindig a vallással foglalkozni! Nem tudjuk konkrétan mivan halál után! Sok ember aki megter feladja a földi karriert a mennyország ért pedig nem hiszem h Jézus azt kérne hogy ne legyünk boldogok a földön! Szerintem o azt akarja h boldogok legyünk ! A lényeg hogy jó lelkű legyél! Ti hogy lassaatok ezt?
2020. szept. 21. 20:23
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
Úgy látjuk, ahogy Jézus: valódi újjászületés nélkül nem jutsz be Isten országába! A megtérés az nem szitokszó, hanem Jézus egyik alapvető tanítása!
2020. szept. 21. 20:31
 2/6 A kérdező kommentje:

1es te milyen vallású vagy? Vagyis

Milyen felekezetbe jársz?

2020. szept. 21. 20:36
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Hasonlóan csak sokkal spirituálisabban, több tudással, megtalálva a harmóniát vallás és élet között.
2020. szept. 21. 20:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Keresztény vagyok.
2020. szept. 21. 20:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Vagyis neked csak a halál után is leszek rèsze kell a vallásból?
2020. szept. 21. 21:38
 6/6 anonim ***** válasza:

"Én azt mondom az életben kell egy család, barátok, és élvezni is kell az életet nem mindig a vallással foglalkozni!"

Loyolai Szent Ignác mondta azt, hogy "Mindent Isten nagyobb dicsőségére". Tehát igenis jelen kell lenni a világban, ahogy te is mondod, de emellett úgy kell élni, hogy belül tudjuk, hogy Istennek élünk, az ő dicsőségét szolgálja minden tettünk: a boldog együtt töltött idő a családdal, a barátokkal, egy szép kirándulás, egy jó koncertélmény, a munkánk, a sport, stb. Egy baráti beszélgetés, egy jó vacsora is Istennek tetsző, hiszen a felebarát felé mutatott szeretetünk is Isten nagyobb dicsőségét szolgálja.

"Nem tudjuk konkrétan mivan halál után!"

Ha katolikus vagy, akkor tudod. Illetve nyilván tapasztalatunk nincs, de Krisztus és a Katolikus Egyház tanításának egyik központi gondolata ez, amit hitbeli együttműködéssel fogadunk, ezen elmélkedünk és erre készülünk.

2020. szept. 22. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!