Tisem féltek isten jelenlétében?
Sajnos igen.
De ugye te nem ilyen vagy?
"Tisem féltek isten jelenlétében?"
Nem, hála Jézusnak. És nem is kell félni Tőle.
"Miért félnék magamtól? :DDDDDDDD"
Korábban ugye Napóleon voltál?
Megértem az érzéseidet. De vannak pár millióan a világban, akik hozzád hasonlóan éreznek. Vajon hányan vették elő a Bibliát, hogy megtudják azt, miért jutott nekik ez az életből, vagyis miért képezik ezek részét az életüknek, és van-e ebből kiút? Mert ott benne van a válasz. Aki tudja már, azok ílyen érzelemmel és gondolkodással élik az életüket:
18-as
"#17-es, nincsen, mert hulyenek neznenek miatta. De ha lenne, akkor legfeljebb annyira lehetne valosagos, mint isten, tehat semennyire. Csak az elobbiert hulyenek neznek az embert es kenyszerzubbonyt tennenek ra, az utobbiert meg megdicserik a vallasi kozossegben, hogy o is beallt a birkak koze."
Dawkins buszke lenne rad, te szabadon es eredetien gondolkodo nem-birka.
Istennek es a "kepzeletbeli barat" jelensegnek semmi koze nincs egymashoz, ezt mar az altalanos iskolaban megtanultuk. Vagy fogalmad sincs az istenhitrol, vagy ugy teszel egy hulye poen kedveert.
"Vagy fogalmad sincs az istenhitrol, vagy ugy teszel egy hulye poen kedveert." - Ebben nevelkedtem. Csak azt bánom, hogy nem jöttem rá hamarabb, hogy mekkora hazugság az egész. Itt hagyok neked egy kis gondolatébresztőt.
Tegyük fel, hogy keresztény vagy. Hogyan győznél meg egy, a kereszténységnél régebbi vallásban hívő embert - aki a világ másik felén, más környezetben nőtt fel és egész életében az ő hite volt a normális a környezetében - arról, hogy itt van a te ~2000 éves vallásod és a te istened az egyetlen és igaz isten?
Ha nem ide születtél volna, hanem mondjuk ázsiába, akkor a mostani hited szerint istentelen pogánynak számítanál, amiért nem ismered el Jézust a megváltódnak.
Aztán ott vannak a Jézus előtt élt emberek, akik még csak nem is hallottak a zsidók istenéről, mivel az evangéliummmal indult világnak a vallás. Ők hogy leltek megváltásra? Előtte csak a zsidó-exkluzív vallás volt, de ők pl. a mai napig nem ismerik el Jézust. Ők, hogy nyerik el a megváltásukat? Ha ők isten népe, akkor mi van azzal, hogy isten szemében minden ember egyenlő? Rájuk nem ugyan azok a szabályok vonatkoznak ilyen szempontból?
Az elmúlt 2000 évben nagyon könnyen meglehetett győzni a sok csóró, szerencsétlen sorsú embert, hogy higyjenek valamiben, ami túlvilági boldogsággal kecsegtet nekik. Addig is könnyebben elviselik a nyomort, ráadásul még a 10-edet is behajthatják rajtuk, nem ellenkeznek. Az egyház(ak) [mai egyházakat is figyelembe véve] pedig szépen meggazdagszik, amiből a puritán életről prédikáló lelkipásztorok, vezetők is lehúzhatják a hasznukat és még egy politikailag is értékes, befolyásolható tömeggel is rendelkeznek. Nem véletlen, hogy állami támogatást élveznek sokszor az egyházak. Már 2000 éve a pénzről és a hatalomról szól az egész. De egyéni szinten is hatalmas képmutatás az egész.
Biztos vagyok benne, hogy benned is könnyen lehetne találni kivetni valót. Annyi különbség mindenképp van közöttünk, hogy én inkább vagyok nyilvánosan egy racionális seggfej, minthogy álszent, képmutató legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!