Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk ez döbbenetes, várom a...

Tanúk ez döbbenetes, várom a magyarázatot hogy is értelmezzem ezt?

Figyelt kérdés

1943-ban a Társulat alelnöke, Frederick Franz, és elnöke, Nathan H. Knorr, a bíróságon azt a tanúvallomást tették eskü alatt, hogy az Őrtorony tartalma közvetlenül Istentől jön!

Frederick W. Franz kihallgatása az Olin Moyle vs. WTB & TS perben (1943, #2596-2597 rész, 866. o.)

K.: Mindenesetre, most Jehova Isten a lap [Az Őrtorony] szerkesztője, igaz?

V.: Ma Ő a lap szerkesztője.

K.: Mióta Ő a lap szerkesztője?

V.: A születése óta irányítja.

Nathan Homer Knorr kihallgatása az Olin Moyle vs.WTB&TS perben (1943, #4421 rész, 1474. o.)

K.: [Az Őrtorony] valójában Isten Szavaként van bemutatva, nemde?

V.: Igen, az Ő Szavaként.

K.: Bármiféle fenntartás nélkül?

V.: Így van.

Sok ember nem is tud ezekről a tényekről, és arról a kárról, amit okoznak. A Tanúk száma továbbra is növekedik, és egyre nagyobb mennyiségben terjesztik az Őrtorony Társulat félrevezető irodalmát. A múltbeli tévedések és a jelenlegi állítások ellenére, miszerint nem ihletettek, a Társulat teljes lojalitást követel, és továbbra is azt jövendöli, hogy Armageddon a küszöbön áll, biztos pusztulást hozva bárkire, aki nem csatlakozik a szervezethez, vagy elhagyja azt. A manipuláció és hamis próféciák által elcsúfított történelme ellenére az Őrtorony Társulat továbbra is állítja, hogy ő az egyetlen, aki az igazságot tanítja.

2020. szept. 17. 23:29
 1/8 anonim ***** válasza:
43%

Sok mindent kihagytál TE kis rafinált, Ráadásul nem is jól forditottad le.

Mindazon által, a Biróság rafinált keresztkérdéseit irtad ide, amivel igyekeztek félrevallatni a Testvéreket. Pl: ezt nem irtad ide:

Does official court testimony claim that The Watchtower is God’s Word?

A hivatalos bírósági vallomás azt állítja, hogy az Őrtorony Isten szava?

In a word, NO. The way critics frame the testimony though shows that this what they want you to think.

(Compare Psalms 94:20-21.)

Egyszóval NEM. Bár a kritikusok megfogalmazzák a tanúvallomást, azt mutatja, hogy ezt akarják gondolni.

Q. How long has He been editor of the paper?

A. Since its inception he has been guiding it.

K. Mióta szerkeszti a lapot?

A. Megalakulása óta ő vezeti.

Q. In fact, it is set forth directly as God’s Word, isn’t it?

A. Yes, as His word.

K. Valójában közvetlenül Isten Igéjeként szerepel, nem?

A. Igen, szavaként.

Q. Without any qualification whatsoever?

A. That is right.

K. bármilyen képesítés nélkül?

A. Ez így van.

Q. And who wrote the magazine under the direction of Almighty God?

A. Various individuals contributed to the magazine, Judge Rutherford, and others.

K. És ki írta a magazint a Mindenható Isten irányításával?

A. Különféle személyek közreműködtek a folyóiratban, Rutherford bíró és mások.

GRatulálok. Hatalmas dolog egy 1943-ban készült perből, ráadásul rosszul is forditott vádiratot ide belinkelni, amit ki tudja ki szerkesztett, és tett fel az internetre.

Már betegesen megszállottja lettél a Tanúk elleni hadjáratoknak. Folyamatosan olyan kérdésekkel bombázod az itt lévőket, hogy fellázitsd az embereket.

Más egyházakkal szemben miért nem teszel ilyesmit?

Megmondom: Mert véded azokat akik hozzád tartoznak, még ha rossz dolgokat is tettek, évszázadokon keresztül.

Ha Mi rosszat tettünk, nekünk miért nem tudsz úgy megbocsátani, ahogy másoknak igen?

Várom a magyarázatodat?

2020. szept. 18. 03:13
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

"Folyamatosan olyan kérdésekkel bombázod az itt lévőket, hogy fellázitsd az embereket."

Mondok én neked valamit.

Évek óta járok erre az oldalra, több tanúval is vitáztam, olyanokkal is, akik már rég nem járnak ide, (pl. grkaty vagy sandor76), akik egy időben aktív felhasználók voltak. Akkor is ugyanez volt a helyzet, mint most. Én emlékszem még a Révai Ildikó nevű tanúra is, akinek a kibírhatatlan, ellenszenves stílusa több tucat oldal kommentet eredményezett egy kérdése alatt. Ő sem jár már erre az oldalra, és nem is vállalja a nevét, viszont az említett kérdést még ma is vissza tudom keresni. Egy felhasználó pedig évekkel ezelőtt egy csokorba gyűjtötte a tanú hozzászólásokat, ami megrajzolja, hogy milyenek is a tanúk. Természetesen ezt is vissza tudom keresni.

Egyaltalán nem csoda, hogy ezen az oldalon a nagy hangú tanúk jöttek-mentek. Ma már csak Kzitus aktív, illetve Living Witness, aki folyamatosan váltogatja a nickneit, bujkál, de a stílusából időnként felismerem, meg betéved talán ide 1-2 tanú, aki nem marad meg sokáig. Összeségében Kzitus és Living Witness alkotják a kemény magot.

Sokat tudnék még mesélni Jehova tanúi "GYIK-es pályafutásáról", szóval ne próbálj magyarázkodni. Ezt a bírósági tárgyalást is ki lehetne beszélni, de ha valamilyen csoda folytán sikerülne is kimagyaráznod, az csak porhintése lenne a tanúkat ért kritikának. Túl sok minden szól ellenük, amiket már nem lehet kimagyarázni. Ez van.

Több éves itteni tapasztalat mondatja velem, hogy Jehova tanúi lejáratták magukat ezen az oldalon, talán még az index fórumon sem ennyire rossz a helyzet. Talán...

2020. szept. 18. 06:53
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Ha Isten szavanként iratja le a szervezi tanításokat, akkor ihletett. Viszont a weboldalon az olvasható, hogy a szervezet nem ihletett. Akkor mi az igazság?
2020. szept. 18. 08:26
 4/8 anonim ***** válasza:
55%

Sajnálom ha rossz tapasztalatot szereztél. Nekem is vannak rossza tapasztalataim, azonban soha nem használom támadásra, sem a személyük ellen, sem a képviseletük ellen.

Miért? Mert Krisztus arra tanit, hogy megkell bocsátani, nem is akárhogyan. Úgy, ahogy az Atyja bocsát meg.

Jehova ha valakinek megbocsát az olyan, mikor törli a feljegyzett dolgokat, és fehér a lap amire irtak. Ha nem tennénk, akkor az oktatás szerint a megnem bocsátónak sem lesz megbocsájtva.

Nem óhajtók semmit kimagyarázni, mert ahogy Jézus mondta, az igazság mindig győzedelmeskedik, ha nem előbb akkor később.

Sokan próbáltak meg kiragadni részleteket innen onnan velünk kapcsolatban, és amikor uána néztem kiderült a turpisság és megirtam, hogy a fele sem igaz. PL Russel testvér válása körüli témát próbálta meg befeketiteni.

S kiderült, hogy csak egy részletet irt be azt is kiszinezve, miközben azt elfelejtette oda irni, hogy a Feleségét lefizették, és ezáltal hazugságokat mondott a saját férje ellen. Késöbb bocsánatot kért a Férjétől.

Tudod, az első századi keresztények idejében is voltak nem kis hibák.

Ha ott lettél volna, mikor PL Pál és Barnabás összevesztek, vagy Szintike, és Euniké, azt mondtad volna: "Ezek keresztények?" Egy kalap alá véve Jézus választottjait kilehetett volna figurázni, de Jézus még is támogatta a gyülekezetet. Azokat, akik pedig csúnya dolgokat tettek, megfegyelmezték, vagy kiközösitették.

Jézus egy-két ember miatt, nem fogja Isten népét feloszlatni.

Sajnálatos, hogy néhány ember miatt, egy egész közösséget vádalá helyezel, akik békében, és hűségben, bár tökéletlenségben, de élik a keresztény életüket.

Jézus azt mondta az egyik szemléltetésében, hogy az ilyen embernek, gerenda van a szemében, és mások szálkáját szeretné kivenni.

Ha csak a rosszat néznénk, akkor mindenkit halálra lehetne itélni.

Még jó, hogy a Teremtő nem úgy látja, és itéli meg az eseményeket, és egyes embereket, ahogy Pl TE teszed.

(Máté 5:9) 9 Boldogok, akik békére törekednek, mivel Isten fiainak fogják őket hívni.

A Biblia versnek fényében, kivánok neked áldással Teli szép napokat.

2020. szept. 18. 08:44
 5/8 anonim ***** válasza:
42%

3

Istentől Ihletett kizárólag a Biblia lehet. Más könyvet nem iratott Isten a Bibiána kivül.

A kiadványok Isten szavából készültek, és a Biblia verseket hivatottak tanitani, és értelmezni. Akik régebben, vagy akár az elsőszázadban, vagy napjainkban felhatalmazást kapnak a Biblia tanitására, azok vagy támogatva lesznek Isten részéről, vagy nem, és az igazság mindig kiderül ha tévedés történt. Ez semmilyen korban nem volt másként, még az Apostolok sem nevezték magukat úgy, hogy a magyarázat Isten ihletése. Hiszen nem is értettek mindent, és volt, hogy tévesen értettek meg egy Jézus által tanitott eseményt.

Jézus azt mondta, hogy a próféciákat akkor fogják megérteni, amikor teljesedik, vagy beteljesedőben vannak. Ezért mondta azt a Tanitványainak, hogy nem az Ő dolguk értelmezni a későbbi próféciákat, hanem majd azok, akik akkor fognak élni amikor annak jön el az ideje.

Egy prófécia beteljesedésének értelmezése akkor jó, ha összhangban van nem csak a szövegkörnyezettel és az adott témával, hanem a teljes Bibliával, és megegyezik Isten szándékával, a paradicsomi Föld helyreállitásáról, és Isten nevének megszenteléséről.

A Magyarázatokat pedig az ihletett szóból kell figyelembe venni, annak minden részletében.

Mivel ez nem kis idő, és feladat, nem véletlen mondta Jézus, hogy kiválaszt némelyeket a Biblia kutatására, akiket abban fog támogatni, hogy a kellő időben nyújtson szellemi támogatást Isten nyájának. Senki nem érne rá ekkora kutatásba részt venni.

Az már személyes dolog, hogy valaki megbizik-e Jézusban ezen embereket illetően, vagy sem. S abban is, hogy ha nem oda való, akkor eltávolitja a közösségből, illetve kiigazitja, ha rosszul értelmeztek.

Pál apostol szavainak is utána néztek azok akik halgatták, hogy úgy vannak-e azok. Nem mondták, hogy "Pál mondta ezért tuti biztos, vakon elhisszük"

Jézus hozott egy ilyen elrendezést. Akkor is elfogadták a kinevezetteket,

2020. szept. 18. 09:24
 6/8 KZitus ***** válasza:

Szia

Én nem vagyok megdöbbenve, hiszen Krisztus ezt mondta a követőinek:"Boldogok vagytok, amikor gyűlölnek titeket az emberek, és amikor kirekesztenek és gyaláznak benneteket, és gonosznak bélyegeznek titeket az Emberfiáért. Örüljetek azon a napon, és ugrándozzatok örömötökben, mert nagy a ti jutalmatok az égben, hiszen ugyanezeket tették ősapáik is a prófétákkal." Lukács 6:22,23

Mond csak kérlek, Krisztus melyik szava nem teljesedett itt IS a tanúkon?

Azt teszik évezredek óta MINDEN Krisztust követővel, vele is ezt tették.

A papok az idős Annás, a korábbi főpap elé viszik Jézust. De nem maradnak ott sokáig, hanem a jelenlegi főpap, Kajafás házához kísérik Jézust, ahol sok vallási vezető gyűlt össze. A tömeg mindenhová követi őket. Kajafás házában tárgyalást tartanak. Embereket állítanak elő, akik hazugságokat mondanak Jézusról.

Hát ez éppen annak a jele, jó helyen vagyunk! Ezt tették Krisztussal, és az 1 századi keresztényekkel is.

Ők elkeseredtek a sok sok sok hazugság miatt? nem! Egyikünk sem szereti, ha bántják. Akkor milyen legyen a szemléletmódunk? Pálhoz hasonlóan mi is örülhetünk, ha bántalmaznak minket ("Örülök tehát, ha gyenge vagyok, bántalmaznak, nélkülözök, üldöznek és nehézségeket élek át Krisztusért. Mert amikor gyenge vagyok, akkor vagyok erős." 2Kor 12:10). Miért? Mert az ellenségeskedés annak a jele, hogy Jézus igaz tanítványai vagyunk ("Ha Krisztus nevéért gyaláznak titeket, boldogok vagytok, mert a dicsőség szelleme, igen, Isten szelleme nyugszik rajtatok." 1Pét 4:14). Jézus megmondta, hogy a követőit üldözni fogják

"Ha a világ gyűlöl benneteket, ne feledjétek, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelne benneteket, hiszen az övéi lennétek. De mivel nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, ezért a világ gyűlöl titeket. Tartsátok észben, amit mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én szavaimat megfogadták, a ti szavaitokat is megfogadják majd. János 15:18–20). A szavai már az első században igaznak bizonyultak. Akkoriban azok, akikre hatással volt a görög kultúra, műveletlennek és gyengének tartották a keresztényeket. A zsidók ehhez hasonlóan azt gondolták róluk, amit Péter és János apostolról is, hogy „iskolázatlan és egyszerű emberek” Csel 4:13. A keresztények gyengének tűntek, mivel nem volt sem politikai befolyásuk, sem katonai erejük, és a társadalom kirekesztette őket. Nos rólunk tanúkról is hasonlóan gondolkodnak ma.

Miközben olvastam a kérdésedet és amit alatta írtál, ezek a gondolatok jutottak eszembe, és Krisztus mindannyiunkra vonatkozó kijózanító szavai: "Mondom nektek, hogy az emberek számot fognak adni az ítéletnapon minden hiábavaló szóról, amit mondanak. Mert a szavaid által leszel igazságosnak nyilvánítva, és a szavaid által leszel elítélve.” Máté 12:36,37

2020. szept. 18. 13:43
 7/8 A kérdező kommentje:

K.Zitus!

Amikor Jw-Őrtorony tévtanításait leleplezzük akkor téged személy szerint gyűlölnek, kirekesztenek és gyaláznak???

Én azt olvasom az Igében hogy az üldözés Krisztusért történik tehát egy olyan személy képes ezeket megtenni irányotokban aki maga nem hisz Krisztusban hanem egy ördögi személyiség aki üldözi a Krisztusban hívőket de mivel Krisztusban hívő vagyok ezért ez rám nem vonatkozik és nem személy szerint te feléd vagy ti felétek hanem tévtanítások ellen irányul a tevékenységem.

Ezért innentől kezdve nem sok értelme volt ennek a 60 soros tudományosan teológiai értekezésnek amely arról szól hogy aki meg meri kritizálni a tévtanításaitokat az csak a gonosz lehet.

2020. szept. 18. 14:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Én mikor kapok választ? Ha a jehova diktálta le a szöveget, akkor azt ihletettnek nevezzük és azok az emberek ezt állították. Majd az van leírva, hogy nem ihletett.

Elmondom, hogy akit Isten vezet, az mind ihletett, mert amit tesznek vagy mondanak, az Istentől van. Ha az őrtorony nem ihletett, ami biztos, hogy igaz, akkor azt nem Isten vezeti. Ennyi.

2020. szept. 18. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!