Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van neve annak, hogy hiszek...

Van neve annak, hogy hiszek minden Isten-ben?

Figyelt kérdés

2020. szept. 15. 00:13
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Politeizmus?
2020. szept. 15. 00:17
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Teista
2020. szept. 15. 00:26
 3/10 anonim ***** válasza:
13%
Nem inkább Hiszek egy Istenben? Mert az a Hiszekegy.
2020. szept. 15. 06:54
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

"Van neve annak, hogy hiszek minden Isten-ben?"

Igen: paradoxon. Az Isten ugyanis az egyetlen, akinél nagyobb nincs, akinél nagyobb nem elképzelhető. Az egyetlen nem lehet több, az paradoxon

2020. szept. 15. 11:37
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
Az első megválaszolta: politeizmus.
2020. szept. 15. 19:15
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A politeizmus az az ha több istenben hisz valaki, de leginkább tényleg ez a fogalom az ami legjobban leírja a kérdésben leírt esetet, arra ha valaki minden istenben hisz nincs külön fogalom, hisz ilyen amúgy sem igen fordult elő a történelemben, a rómaiak törekedtek rá.
2020. szept. 15. 22:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Elfogadó nyitott ember, aki nyitott minden vallásra; nem zárkózik el az elől, hogy bármelyiket megismerje. De szóval minden istenben talán lehet, hogy tényleg nem lehet egyszerre hinni.

Valaki viszont azt mondta, hogy régi magyar vallásban is úgy volt, hogy mondtak ilyet pl, hogy "Szél Istene"; meg ilyenek, de közben meg tudták, és úgy voltak vele, hogy minden isten a nagy Istennek a különbözőféle megnyilvánulási formái; más-más aspektusa.

Ja de várjunk, egyébként, mintha ugyanattól az embertől hallottam volna azt is, hogy az ősi magyar hitben volt ugye az Atyaisten=Aranyatyácska, Ezüstboldogasszony, aki az anyaisten, és Világügyelő fiú, aki pedig gondolom, hogy Jézus. Tehát, hogy még ők is vannak így.

De én nem tudom ezeket tehát. De igen egyébként, szerintem van anyaisten is, de ő nem azonos a Máriával, de ő is van.

2020. szept. 15. 22:15
 8/10 anonim ***** válasza:
92%
Igen. Hiszékenység.
2020. szept. 16. 17:32
 9/10 anonim ***** válasza:
81%

A minden istenben való hit a panteizmus. Görög eredetű szó, nézz utána.

A politeista több istenben hisz, mint pl. az ókori vallások legtöbb követője.

2020. szept. 17. 19:37
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A panteizmus az a világot istennel azonosító elképzelés, semmiköze a kérdésben szereplő fogalomhoz, a többi stimmel.
2020. szept. 17. 21:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!