Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted jól mondom?

Szerinted jól mondom?

Figyelt kérdés
Megszületünk , meghalunk az idő az életünk sok hívő mondja azért vagyunk itt hogy meg térjünk ? Miféle agymosás ez? Én azt mondom azért vagyunk itt a földön hogy éljünk!!! Tanuljunk!! Legyen családunk?!!! Barátaink is éljük szépen az életünket nem hiszem h Isten azért teremtett minket hogy aki nem tér meg pokolra küldje meg azon gondolkozzunk hogy halál után mivan !! SZerintem azért vagyunk itt hogy éljünk boldogok legyünk tanuljunk legyen családunk barátaink!!!
2020. szept. 11. 21:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Én mint keresztény, én is így gondolom, hogy éljünk :) szerintem Isten nem csak a hívőket küldi a Mennybe, hanem a hitetleneket is, ha jó ember volt. Ott van pl. Hitler, de ő gonosz ember volt, ezért Isten, vagy megsemmisítette, vagy a Pokolra küldte Hitlert. Szabad akaratból döntünk, hogy hiszünk, vagy nem. De én nem úgy gondolom, hogy aki nem hisz Bennük, akkor a Pokolra jut. Fej a fejjel :)
2020. szept. 11. 21:06
 2/17 anonim ***** válasza:
* fel a fejjel. Tehát ha jó ember vagy, de nem vagy hívő, akkor kapsz esélyt a Mennyben, hogy elfogadod-e Jézust, vagy sem. Szerintem az ítélet előtt kapsz tanulást Jézus történetéről, és ha elfogadod utoljára, de legbelül, akkor maradhatsz a Mennyben. Én ezt gondolom... :)
2020. szept. 11. 21:07
 3/17 A kérdező kommentje:
Most nem azért de ha Isten azért teremtett h folyton vele foglalkozzunk akkor olyan mintha babjai lennénk!! AKKOR MÁR NE IS LEGYEN CSALÁDUNK SEMMI?! Meg azon agyaljunk mi lesz halál után!!! Nem!!!! Azért vagyunk itt h tanuljunk éljünk , jól érezzük magunkat legyen családunk barátaink csak szeretetben kell élni és a jó Isten velünk lesz!!!!!! Nem szabad se a múlton se a jövőn rágódni !!!! A jelent kell élvezni !!!! A mában élni és remélni hogy jobb lesz a holnap ha betig nem lesz jobb a holnap remélni kell hogy ISTEN erőt ad hogy túl legyünk minden rossz on!!!!
2020. szept. 11. 21:11
 4/17 anonim ***** válasza:
Azt nem mondta, hogy ne legyen családunk és társai. Isten szereti amikor boldog életünket éljük, de azt már sajnálja, hogy balesetek történnek. És igen, az élettel kell foglalkozni, és majd meglátjuk, hogy hova kerülünk a halál után. Tudom, hogy vak ez a vallás, hogy jó érzés valamiben hinni, de miért ne? Mi van ha mégis igazunk van hívőknek? :) (ezt az egészet csak hiszem)
2020. szept. 11. 21:18
 5/17 anonim ***** válasza:
Mi bajod van kérdező? Bármit is szívsz, most ebből ne küldj. Pedig általában azt szoktam írni, hogy küldjenek nekem is. Viszont ami ezt váltja ki, abból inkább nem.
2020. szept. 11. 21:37
 6/17 anonim ***** válasza:

Jézus azt tanította, hogy ahhoz, hogy valaki meglássa az Isten Országát, újjá kell születnie VÍZTŐL ÉS LÉLEKTŐL, a keresztelőben való alámerítésre és Szentlélekre utal itt, Jénos 3:3-7. Mindenki fizikai testben születik erre a világra, akár az állatok, de az embereknek szüksége van egy Lelki ÚJJÁSZÜLETÉSRE, különben abban a világba, ahová a halál után jutnak, és amely egy fizikai test nélküli tisztán szellemi világ, egy "lelkileg halott" állapotban kerülnek bele. Ugyanakkor nem lehetnek "alvók" vagy "öntudatlanok", hiszen Jézus azt is mondta régen meghalt emberekről szólva, hogy "Isten számára mindenki él" (Lukács 20:38). Tehát a halottak is. Ebből az a következtetés adódik, hogy a Lelki újjászületés nélkül meghalt emberek is élnek (tudatuknál vannak) a másvilágon, és a lelkileg halott állapotuk azt jelenti, hogy Isten számára elvesztek, nem egészséges, beteg, romlott a szellemük. Isten számára csak a teljesen egészséges szellem az "élő" szellem, a többi "halott". És ahogyan a beteg test szenvedést okoz a fizikai világban, úgy a "beteg" szellem is szenvedést okoz a szellemi világban. A szellem betegségét a bűnök okozzák. A Szentlélektől való újjászületés Jézus kereszthalála által elhozza bűnök bocsánatát, a szellem egészségét, ezért mindenkinek szüksége van a Szent Szellemtől való újjászületésre, aki valaha vétkezett.

Újra visszautalva a kezdeti Biblia idézetre (János 3:3-7), nem csak Lélektől, hanem VÍZTŐL is szükséges újjászületni. Mivel a víz egy fizikai világoz kötött anyag, ehhez a világhoz kötődik, aki szellemi halál állapotában hal meg, az ezen már nem tud változtatni, mivel ott már nincs víz. Tehát a halottak sorsa már a halál pillanaátban eldőlt, vagy örök élet, vagy szenvedés, majd ítélet és halál.

A Zsidók 9:27 is ugyanerre arra utal, hogy a halál után nincs új lehetőség, sem újabb fizikai élet (nincs reinkarnáció), és nincs szabadulás a beteg szellemtől és az abból fakadó ítélettől. A megmenekülésre csak ez az egy élet áll rendelkezésre. Zsid 9:27: "... elrendeltetett, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután pedig ítélet következik,"

üdv Stefán

2020. szept. 11. 21:49
 7/17 anonim ***** válasza:
#6 Es ha valaki vetkezik valami kisebb dologban akkor megint halott lesz a szelleme hiaba szuletett ujja?
2020. szept. 11. 21:54
 8/17 anonim ***** válasza:

És igen, ahhoz, hogy valaki újjászülethessen, előbb meg kell térnie. Lásd ApCSel 2:38 "Péter így válaszolt: Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg mindnyájan Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát." Az már más kérdés, és megérne egy hosszabb kifejtést, hogy mit jelent megtérni a Biblia szerint, mivel a "megtérés" szót sok ember többé-kevésbé félreérti. Az üdvözülés sorrendje és menete a Biblia szerint címszvakban: (1) Hinni Jézusban, mint Isten Fiában, aki testben jött el, valamint az ő megváltásában a kereszt által -> (2) Megtérni, melynek fő pontja elfogadni Jézust egész életedre Uradnak és Istenednek (ő parancsol, az ő akarata számít) -> (3) Megkeresztelkedni az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében a bűnök bocsánatára -> (4) Hűségesen kitartani Jézus mellett halálodig.

Más sorrend nem hiszem, hogy lehetséges, szerintem nem üdvözít tehát a római katolikus vagy protestáns út sem (többek között), amely a keresztelőt a megtérés elé helyezi.

üdv Stefán

2020. szept. 11. 22:03
 9/17 anonim ***** válasza:

#7 Jézus kereszten kiontott vére tökéletesen tisztán tartja az embert belülről, egészségesen tartja az ember szellemét, egészen addig Jézus vére hat, amíg valaki hű marad hozzá, mint Urához és Istenéhez. Bűnöket továbbra is fog valószínűleg elkövetni, de már nem a törvény alatt él, ugyanis Isten Lelke érvényteleníti a bűn=halál törvényt.

Rómaiak 8:1-2 "Nincsen azért most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik Krisztus Jézusban vannak, mert az élet Lelkének törvénye megszabadított téged Krisztus Jézusban a bűn és a halál törvényétől."

üdv Stefán

2020. szept. 11. 22:07
 10/17 anonim ***** válasza:

Úgy is lehetne mondani, hogy aki végigment az üdvözülés első 3 pontján, az Isten szemében a haragja és ítélete célpontjából (gondolj pl. egy csótányra vagy ágyi poloskára) átment a törődése és kegyelme célpontjává (gondolj az újszölött gyerekedre). Mindkettő lehet a te lakásodban, de egész másképp viszonyulsz hozzájuk. A gyereked sem tökéletes és nem bűntelen, de a te házadban van, a tiéd, hozzád tartozik, egy gyerek, és nem egy undorító, vérszívó kártevő. Az pedig Isten csodája, hogy csótányból tud csecsemőt csinálni. Elsősorban a kereszten megmutatott szeretete vívja ezt ki.

üdv Stefán

2020. szept. 11. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!